Prosessiteollisuuden perustutkinto

Prosessinhoitaja, kemianteollisuus

Tiesitkö, että prosessinhoitajan työn tulokset näkyvät meidän jokaisen arjessa? Prosessinhoitajat valmistavat mm. puhdasta vettä, polttoaineita, paperia, kartonkia, pakkauksia, lääkkeitä, liimoja ja maaleja, hygienia- ja kosmetiikkatuotteita, olutta, sähköä ja kaukolämpöä. Lisäksi bio- ja kiertotalous luovat alalle jatkuvasti uusia tuotteita.

Hakuaika
Hakuaika on päättynyt
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Kemianteollisuuden prosessinhoitajan tehtävä on ohjata ja valvoa prosessia kemiantekniikkaa hyödyntävissä tuotantolaitoksissa tuotannon käyttötehtävissä. Prosessinhoitajan työtehtäviä ovat muun muassa teollisuuden jatkojalostukseen menevien peruskemikaalien, muovien, maalien, öljynjalostuksen ja petrokemian teollisuuden tuotteiden valmistus, malmien ja mineraalien jalostus sekä maataloudelle valmistettavien tuotteiden, kuten lannoitteiden valmistus. Prosessinhoitaja käyttää prosessiohjauksen automaatiojärjestelmiä ja seuraa prosessi- ja kenttälaitteiden toimintaa sekä valvoo, ohjaa ja säätää työalueensa prosesseja. Hän suorittaa kunnonvalvontaa ja varmistaa prosessin häiriöttömän toiminnan. Prosessinhoitaja osaa tehdä myös tarvittavia säätö- ja huoltotöitä.

Kemiantekniikan prosessinhoitaja työskentelee prosessien säätö-, valvonta- ja kunnossapitotehtävissä kemiantekniikkaa hyödyntävissä tuotantolaitoksissa sekä vesi- ja lämpölaitoksissa.

Tutustu prosessiteollisuuden perustutkinnon perusteisiin.

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Prosessinhoitaja on vastuuntuntoinen tiimityöntekijä, jolta edellytetään myös kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Valvontatyö edellyttää huolellisuutta ja tarkkaavaisuutta. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • halu oppia uutta
  • oikea asenne työskentelyyn
  • ongelmanratkaisukyky

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on päättynyt. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Ulla-Maija Viitanen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere