Prosessiteollisuuden perustutkinto

Prosessinhoitaja, paperiteollisuus

Tiesitkö, että prosessinhoitajan työn tulokset näkyvät meidän jokaisen arjessa? Prosessinhoitajat valmistavat mm. puhdasta vettä, polttoaineita, paperia, kartonkia, pakkauksia, lääkkeitä, liimoja ja maaleja, hygienia- ja kosmetiikkatuotteita, olutta, sähköä ja kaukolämpöä. Lisäksi bio- ja kiertotalous luovat alalle jatkuvasti uusia tuotteita.

Hakuaika
Hakuaika on päättynyt
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Iltaopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Koulutus on maksutonta. Opiskelumateriaalikustannuksista opiskelija vastaa itse.

Mitä koulutus sisältää?

Paperiteollisuuden prosessinhoitaja ohjaa ja valvoo prosessia paperin ja kartongin valmistuksen ja jalostuksen työtehtävissä. Hän käyttää työssään apuna valvomon näyttöpäätteitä, mittareita ja valvontakameroita. Prosessinhoitajan työhön kuuluu myös laadunvalvontaa, mittauksia ja määräaikaistarkistuksia. Hän osaa tehdä myös voiteluhuoltoja ja muita prosessi- ja automaatiokenttälaitteiden huoltoja.

Prosessiteollisuuden työnantajat ovat usein suuria monikansallisia yrityksiä. Paperiteollisuuden prosessinhoitajan työpaikka löytyy paperi- ja kartonkiteollisuudesta.

Tutustu prosessiteollisuuden perustutkinnon perusteisiin.

Koulutuksen suunniteltu kesto on 2 vuotta ja koulutus toteutetaan ilta- ja monimuotokoulutuksena. Lähiopintoja on neljänä iltana viikossa, ma-to klo 16-20. Lähiopetuksen lisäksi opintoihin sisältyy itsenäistä opiskelua ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Koulutus soveltuu sinulle

Pohjakoulutus aiemmin suoritettu lukio tai ammatillinen perustutkinto. Suomen kielen kielitaito vähintään B1.1

Paperiteollisuuden prosessinhoitajan työ edellyttää prosessien tuntemusta sekä kykyä vastuulliseen ja itsenäiseen työhön. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • huolellisuus ja tarkkaavaisuus
  • halu oppia uutta
  • oikea asenne työskentelyyn
  • ongelmanratkaisukyky
  • tekninen osaaminen
  • tietotekniikan hallinta
  • ryhmätyötaidot

Näin haet

Hakuaika on päättynyt.

Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Jos et osallistu kielikokeeseen, hakemuksesi peruuntuu. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Ulla-Maija Viitanen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere