Prosessiteollisuuden perustutkinto

Prosessinhoitaja, paperiteollisuus

Tiesitkö, että prosessinhoitajan työn tulokset näkyvät meidän jokaisen arjessa? Prosessinhoitajat valmistavat mm. puhdasta vettä, polttoaineita, paperia, kartonkia, pakkauksia, lääkkeitä, liimoja ja maaleja, hygienia- ja kosmetiikkatuotteita, olutta, sähköä ja kaukolämpöä. Lisäksi bio- ja kiertotalous luovat alalle jatkuvasti uusia tuotteita.

Yhteishaku

Hakuaika 20.02. - 19.03.2024

Hae koulutukseen Opintopolussa
Hakuaika
20.02. - 19.03.2024
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Paperiteollisuuden prosessinhoitaja ohjaa ja valvoo prosessia paperin ja kartongin valmistuksen ja jalostuksen työtehtävissä. Hän käyttää työssään apuna valvomon näyttöpäätteitä, mittareita ja valvontakameroita. Prosessinhoitajan työhön kuuluu myös laadunvalvontaa, mittauksia ja määräaikaistarkistuksia. Hän osaa tehdä myös voiteluhuoltoja ja muita prosessi- ja automaatiokenttälaitteiden huoltoja.

Prosessiteollisuuden työnantajat ovat usein olla suuria monikansallisia yrityksiä. Paperiteollisuuden prosessinhoitajan työpaikka löytyy paperi- ja kartonkiteollisuudesta.

Tutustu prosessiteollisuuden perustutkinnon perusteisiin. Tutkinnon perusteet uudistuvat 1.8.2024 alkaen.

Videolla prosessinhoitaja Mira Lehtonen kertoo oman onnistumistarinansa Tredusta työelämään Ohita video

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2024 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Paperiteollisuuden prosessinhoitajan työ edellyttää prosessien tuntemusta sekä kykyä vastuulliseen ja itsenäiseen työhön. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • huolellisuus ja tarkkaavaisuus
  • halu oppia uutta
  • oikea asenne työskentelyyn
  • ongelmanratkaisukyky
  • tekninen osaaminen
  • tietotekniikan hallinta
  • ryhmätyötaidot

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2. – 19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Ulla-Maija Viitanen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere