Talotekniikan perustutkinto, putkiasennuksen osaamisala

Putkiasentaja

Talotekniikan perustutkinnon suorittanut työskentelee uudis- ja korjausrakennustyömailla LVI-urakoita tekevän yrityksen palveluksessa.

Yhteishaku

Hakuaika 20.02. - 19.03.2024

Hae koulutukseen Opintopolussa
Hakuaika
20.02. - 19.03.2024
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Ajokinkuja
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Putkiasentaja erikoistuu rakennusten lämpö- ja vesilaitteisiin ja putkistoihin. Käytännön työn lisäksi opinnoissa
keskitytään piirustusten tulkintaan, mittauksiin ja materiaalien menekkien laskemiseen. Fysiikan perusteet tulevat
myös tutuksi, sillä putkiasentaja hallitsee myös esimerkiksi lämpölaajenemiseen ja äänen liikkumiseen liittyvät
lainalaisuudet.

Putkiasentajan työpaikkoja ovat LVI-alan urakointiyritykset ja kiinteistöhuoltoyritykset. Työ voi löytyä myös rakennustuoteteollisuudesta sekä kuntien vesi-, viemäri- ja energialaitoksista. Putkiasentaja voi myös toimia itsenäisenä ammatinharjoittajana. 

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2024 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Putkiasentajalta edellytetään vuorovaikutus- ja tiimityöosaamista, huolellisuutta, hyviä kädentaitoja, kolmiulotteista hahmotuskykyä ja vastuullista otetta työhön. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • Asiakaspalvelu
  • Itsenäisyys ja omatoimisuus
  • Tarkkuus ja täsmällisyys
  • Tekniikan ymmärtäminen

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2. – 19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Huomaathan, että Ajokinkujalla talotekniikassa on kaksi osaamisalaa; putkiasennus ja ilmanvaihtoasennus. Et voi hakea opiskelemaan suoraan tiettyä osaamisalaa ja tutkintonimikettä, esim. putkiasentaja, vaan haku tapahtuu talotekniikan perustutkintoon, Ajokinkujan toimipisteeseen.

Ryhmät muodostetaan koulutuksen alkaessa. Toiveen osaamisalasta voi esittää wilma-lomakkeella opiskelupaikkaa vastaanottaessa. Jos jollekin osaamisalalle on enemmän hakijoita kuin paikkoja, valinta tehdään yhteishaun pisteiden perusteella. Elokuussa 2024 Ajokinkujalla aloittaa kaksi putkiasennuksen osaamisalan ryhmää ja yksi ilmanvaihtoasennuksen osaamisalan ryhmä. (Kangasalan toimipisteessä on tarjolla vain putkiasentajan osaamisala, joten siellä tätä ei tarvitse huomioida.)

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Ulla Lilja

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere