Saattohoitotyö, kuoleman kohtaaminen ja läheisten tukeminen

Haluatko päivittää osaamistasi ikääntyvien kanssa työskentelyssä? Hanki ammatillista etumatkaa ja täydennä osaamistasi Tredussa!

Hakuaika
Hakuaika alkaa 16.8.2024.
Toteutustapa
Oppisopimus, Verkko-opetus
Toimipiste
verkkototeutus
Opinnot alkavat
06.02.2025
Hinta
200€/Oppisopimuksella maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Saattohoitotyö, kuoleman kohtaaminen ja läheisten tukeminen -koulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden syventää osaamistasi saattohoitotyössä työskentelyssä ja kehittää omaa työtäsi. Yrityksille ja yhteisöille koulutus tarjoaa mahdollisuuden työyhteisön yhteiseen kehittämiseen ja henkilöstön osaamisen lisäämiseen. Koulutus voidaan räätälöidä yrityksen tai yhteisön tarpeisiin, mikäli samasta työpaikasta tulee vähintään 12 osallistujaa.

Koulutus on osa vanhustyön erikoisammattitutkinnosta ja sen laajuus on 60 osaamispistettä. Jos haluat jatkaa myöhemmin suorittamaan koko vanhustyön erikoisammattitutkinnon, pystyt hyödyntämään saattohoitotyö, kuoleman kohtaaminen ja läheisten tukeminen -tutkinnon osan.

Koulutuksen teemat ovat:

• saattohoidossa olevan ihmisen ja hänen läheisensä kohtaaminen
• saattohoidon kokonaisarvion tekeminen
• saattohoidossa olevan potilaan hoitotyön suunnittelu
• saattohoitotyön toteuttaminen
• kuolevan ihmisen läheisten tukeminen
• lääkehoidon toteuttaminen omalla vastuualueella
• turvallinen toiminta
• saattohoitotyön arviointi ja kehittäminen

Koulutus sisältää 6 opetuspäivää verkko-opetuksena, itsenäistä opiskelua, työssä tapahtuvaa opiskelua ja näytön. Saat henkilökohtaista ohjausta, vertaistukea ja pääset verkostoitumaan muiden alan ammattilaisten kanssa.

Koulutuksen opetuspäivät Teams-toteutuksena ovat: 6.-7.2., 6.-7.3. ja 24.-25.4.2025.

Tarvittaessa voit osallistua uusien opiskelijoiden Starttipäivään Teamsissa 17.1.2025 klo 12.30-16.00.

Koulutus soveltuu sinulle

Koulutus on tarkoitettu ammattihenkilöille, jotka haluavat kehittää ja syventää osaamistaan saattohoitotyössä. Koulutus sopii sinulle, jos sinulla on vähintään sosiaali- ja terveysalan perustutkinto ja vanhustyöhön liittyvää työkokemusta.
Koulutus ja tutkinnon osan suorittaminen edellyttävät työpaikkaa vanhustyössä.

Näin haet

Jos et suorita koulutusta oppisopimuksella, hae koulutukseen täyttämällä hakulomake 6.1.2025 mennessä Tredun Wilma-järjestelmässä. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Koulutukseen hakijoille järjestetään haastattelu. Sinuun ollaan yhteydessä ja sovitaan haastatteluajasta.

Oppisopimus

Koulutuksen voi suorittaa oppisopimuksena, jos sinulla on alan työpaikka. Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan (Jaana Virtanen, jaana.p.virtanen@tampere.fi, puh.050 329 5713) ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää


Koulutuksen sisältö ja toteutus
Lehtori Marja Wathén
sähköposti marja.wathen@tampere.fi
puhelin 0400 276 181

Oppisopimuskoulutus
Koulutustarkastaja Jaana Virtanen
sähköposti jaana.p.virtanen@tampere.fi
puhelin 050 329 5713