Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osaamisalaopinnot valmiille lähihoitajille

Sairaanhoito

Valmis lähihoitaja, haluatko päivittää osaamistasi sairaanhoitotyössä? Hanki ammatillista etumatkaa ja opiskele sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisalaopinnot Tredussa!

Hakuaika
Ei haussa tällä hetkellä.
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Nokia Silta-kampus
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa hankit osaamista eri-ikäisten ja erilaisissa elämänvaiheissa olevien ihmisten kanssa työskentelyyn sosiaali- ja terveysalan hoito-, huolenpito-, kasvatus- ja kuntoutustehtävissä. Opit suunnittelemaan, toteuttamaan ja arvioimaan hoitoa asiakkaan tarpeita ja toiveita kunnioittaen. Saat kokemusta perushoidon, lääkehoidon, ensiavun ja huolenpidon tehtävistä. Hoidon ja kuntouttavan työn ohella lähihoitajan työssä korostuu arjen mielekkyys ja esimerkiksi virikkeellinen toiminta.

Opintojen laajuus on 75 osaamispistettä. Sairaanhoidon osaamisalaopinnot koostuvat kahdesta pakollisesta ja yhdestä valinnaisesta tutkinnon osasta.

• Kotihoidossa toimiminen, 30 osp
• Sairaanhoitotyössä toimiminen, 30 osp
• Valinnainen tutkinnon osa, 15 osp

Opiskelu on päätoimista. Opiskelu tapahtuu lähiopetuksena, etäopetuksena ja työpaikoilla tapahtuvana koulutuksena. Opinnot etenevät opiskelijan oman suunnitelman mukaan. Opintojen kesto noin 1 vuosi.

Koulutus soveltuu sinulle

Kun suorittanut sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (tai tutkinnon pakolliset osat), voit hakea suoraan osaamisalaopintoihin.. Kysy lisää opinto-ohjaajalta.

Sinulla tulee olla soveltuva terveys sosiaali- ja terveysalalla opiskeluun ja työskentelyyn.
Katso lisätietoa terveydellisistä vaatimuksista sosiaali- ja terveysalalla:
Hakijan terveys ja toimintakyky – Opintopolku Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa koskevat SORA-säädökset

SORA-säädökset koskevat tutkintoja, joissa koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia. Katso lisätietoa SORA-säädöksistä.

Näin haet

Hae koulutukseen täyttämällä hakulomake Tredun Wilma-järjestelmässä. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Koulutukseen hakijoille järjestetään haastattelu. Sinuun ollaan yhteydessä ja sovitaan haastatteluajasta.
Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan.

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimukseen

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Pirjo Räsänen

Koulutustarkastaja

Jaana Virtanen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere