Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Sosiaali- ja terveysalan täydennyskoulutus (nro 718129)

Valmis lähihoitaja, haluatko päivittää osaamistasi tai suorittaa toisen osaamisalan? Voit myös päivittää muualla kuin Suomessa suoritettua sosiaali- ja terveysalan koulutustasi. Hanki ammatillista etumatkaa ja tule sosiaali- ja terveysalan täydennyskoulutukseen Treduun!

Hakuaika
Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
Sovitaan yksilöllisesti
Hinta
Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

Mitä koulutus sisältää?

Koulutus on suunnattu sinulle, joka olet suorittanut sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon (lähihoitaja) ja sinulla on tarve ja motivaatio päivittää osaamistasi tai olet pohtinut uutta osaamisalaa työllistyäksesi. Koulutus on suunnattu myös sinulle, joka olet suorittanut sosiaali- ja terveysalan tutkinnon muualla kuin Suomessa ja tarvitset hoiva- ja hoitotyön valmiuksien kartoitusta, jossa tavoitteena on työllistyä hoitotyöhön Suomessa.

1. Osaamisen päivitys ja täydennys

Jos olet suorittanut jo lähihoitajatutkinnon ja tarvitset päivitystä osaamiseesi, suunnitellaan yksilöllinen, tiivis koulutuspolku kokoaikaiseen ja päätoimiseen opiskeluun. Voit päivittää osaamistasi seuraavissa asioissa:

Lääkehoidossa
Aseptiikassa
Ensiaputaidoissa
Hoitotaidoissa
Ergonomiassa

Kerro hakemuksessasi mitä tarvitset ja tavoittelet.

2. Uusi osaamisala

Jos tavoitteenasi on työllistyä alan työhön, johon tarvitset toisen osaamisalan, voit päivitä osaamistasi opiskelemalla uuden osaamisalan. Työvoimakoulutuksena on tarjolla viisi osaamisalaa, joista valitset yhden:

Ikääntyvien hoito ja kuntoutus 75 osp
Lasten ja nuorten kasvatus ja hoito 75 osp
Mielenterveys ja päihdetyö 75 osp
Sairaanhoito ja huolenpito 75 osp
Vammaistyö 75 osp

Opiskelu on päätoimista päivä- ja monimuotokoulutusta. Opiskelu tapahtuu lähiopetuksena, etäopetuksena, projekteina, itsenäisinä oppimistehtävinä ja työpaikoilla tapahtuvana koulutuksena. Opetuspäivien määrä vaihtelee osaamisaloittain. Työpaikkaohjaajat ja opettajat ohjaavat sinua tarpeen mukaan. Osaaminen osoitetaan työpaikalla näyttönä.

Kerro hakemuksessasi, miksi vaihtaisit osaamisalaa ja mitä tavoittelet?

HUOM! Osaamisalaopintoja ei voi suorittaa syksystä 2024 alkaen.

3. Sosiaali- ja terveysalan tutkinto/koulutus muualta kuin Suomesta

Jos sinulla on ulkomailla suoritettu sosiaali-ja terveysalan koulutus, voit päivittää tutkintosi ja opiskella hoiva-avustajaksi tai lähihoitajaksi tai voit hankkia valmiuksia sairaanhoitajana toimimiseen Suomessa.

Huomioi tällöin, että:

Olet TE-palvelun/työllisyyskokeilun asiakas.
Sinulla on sosiaali-tai terveysalan koulutus kotimaastasi tai muualta kuin Suomesta ja josta on esittää myös todistus.
Haluat alan työhön Suomessa.
Omaat riittävän suomen kielen taidon opiskelusta selviytymiseksi.

Kerro hakemuksessasi suomen kielellä, mitä osaat ja mitä tavoittelet?

Koulutusten lähiopetuspäivät toteutetaan Tampereen seudun ammattiopiston Tredun Santalahdentien toimipisteessä (os. Santalahdentie 10, Tampere). Opetusta voidaan toteuttaa myös Teams-yhteydellä. Opiskelijalla tulee olla käytössään nettiyhteys ja tietokone, jotta opiskelu onnistuu käytännössä.

Näin haet

Täytä hakemus TE-palvelujen sivuston kautta ja kerro, mitä tavoittelet. Varaudu esittämään tutkintotodistukset ja alan työtodistukset koulutussuunnitelmaa varten.
Yksilöllinen koulutuksen kesto ja aloitusajankohta riippuu oppilaitoksessa laaditusta suunnitelmasta. Koulutukseen voi hakeutua jatkuvasti.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, joiden työnhaku on voimassa.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Minna Luoma

Pirkanmaan TE-palvelut, koulutusasiantuntija Riitta Viljakainen, puh. 0295 045 538, riitta.viljakainen@te-toimisto.fi