Ravintola- ja catering-alan osatutkinnot

Suomen kieltä ja ravintola-alaa

Opiskele suomen kieltä ja ravintola-alaa Santalahdentiellä!

Hae opiskelemaan Suomen kieltä ja ravintola-alaa!

Hakuaika 15.04. - 05.06.2024

Hae!
Hakuaika
15.04. - 05.06.2024
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
02.09.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksen aikana on mahdollista suorittaa Ravitsemispalveluissa toimimisen ja Kahvilapalvelun osatutkinnot Ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta. Opiskelua ja osatutkinnon suorittamista tuetaan S2-opinnoilla. S2-opintoja opiskellaan harjoituksissa ja työssä mm. ammattisanaston oppimiseksi. Tutkinnon osan voi hyödyntää esimerkiksi osana Ravintola- ja catering-alan perustutkintoa ja koulutuksen aikana suoritettavat korttikoulutukset (hygieniapassi) edistävät työllistymistä.

Koulutus sisältää seuraavat opinnot:

  • Ravitsemispalveluissa toimiminen ja Kahvilapalvelut -osatutkinnot (Ravintola- ja catering-ala)
  • Suomen kieltä, matematiikkaa ja tietoteknisiä taitoja

Koulutus toteutetaan hybridimallilla. Tämä tarkoittaa, että opinnot voivat sisältää lähiopetusta (myös iltaisin), etäopetusta, verkossa tapahtuvaa oppimista, itsenäisiä tehtäviä ja työpaikalla tapahtuvaa koulutusta. Koulutus on päätoimista päivä-monimuoto -opiskelua. Opiskelu sisältää teoriaa ja käytännön tehtäviä. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), jonka avulla tarvittavan ammattitaidon hankkiminen ja koulutuksen suorittaminen voidaan toteuttaa mahdollisimman yksilöllisesti ja tarkoituksenmukaisesti.

Koulutus soveltuu sinulle

  • Jos olet käynyt peruskoulun tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot.
  • Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso A2.1

Näin haet

Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.
Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Jos et osallistu kielikokeeseen, hakemuksesi peruuntuu. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Jaana Taskula