Rakennusalan perustutkinto, talonrakennuksen osaamisala

Talonrakentaja

Kiinnostaako sinua rakennusalan monipuolinen ja vaihteleva työ, jossa näet konkreettisesti oman työsi jäljen? Rakennusala tarvitsee jatkuvasti uusia osaajia! Opiskele itsellesi talonrakentajan ammatti Tredussa.

Yhteishaku

Hakuaika 20.02. - 19.03.2024

Hae koulutukseen Opintopolussa
Hakuaika
20.02. - 19.03.2024
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Talonrakentaja hallitsee rakennustyöt perustuksista savupiippuun saakka. Hän osaa tehdä erilaisten rakennusten perustuksia ja niihin liittyviä maarakennustöitä ja kuivatustöitä. Talonrakentajaopiskelija tekee runkotöitä, oppii paneloimaan ja tekemään eristys- ja levytystöitä sekä ikkuna-, ovi- ja kalusteasennuksia. Talonrakentaja myös viimeistelee tilat. Hän tekee listoituksia ja sisävalmistusvaiheen viimeistelytöitä.

Talonrakentaja voi työskennellä työntekijänä tai urakoitsijana rakennusliikkeissä. Työpaikkoja tarjoavat myös omakoti- ja mökkirakentajat, maatilat, kunnat, rautakaupat sekä elementti- ja rakennusaineteollisuus.

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2024 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Talonrakentajan työssä korostuvat hyvät kädentaidot ja vankka ammattitaito. Työssä tarvitaan fyysistä kuntoa ja kykyä työskennellä vaihtelevissa työoloissa. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • Asiakaspalvelu- ja yhteistyötaidot
  • Hyvä fyysinen kunto
  • Itsenäisyys ja oma-aloitteisuus
  • Kädentaidot
  • Ongelmanratkaisukyky
  • Vastuullisuus
  • Yrittäjämäinen asenne

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2. – 19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Anna-Maija Lamminpohja

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere