Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Tarjoilija

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset taidot ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin.

Hae nyt!

Hakuaika 06.11. - 31.12.2023

Hae nyt!
Hakuaika
06.11. - 31.12.2023
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Oppisopimus, Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
10.01.2024

Mitä koulutus sisältää?

Tarjoilijan ammatti on tarjoilu-, asiakaspalvelu- ja myyntityötä ja hän vastaa onnistuneen palvelukokonaisuuden tuottamisesta. Tarjoilija huolehtii yhdessä toisten työntekijöiden kanssa asiakkaiden tyytyväisyydestä, asiakastilojen viihtyisyydestä ja puhtaudesta sekä ruokien ja juomien myynnistä. Tarjoilijan tulee hallita kassatoiminnot ja erilaiset tarjoilutavat toimipaikan liikeidean mukaan. Myös tilaus- ja edustustarjoilu kuuluvat tarjoilijan työhön.

Tarjoilijat työskentelevät monenlaisissa ravintoloissa. Työpaikkoja tarjoavat muun muassa kahvilat, ruoka- ja seurusteluravintolat, baarit ja pubit, yökerhot, pikaruokalat, tilaus- ja juhlaravintolat, hotellit, henkilöstöravintolat, liikenneasemat sekä juhla- ja pitopalveluyritykset.

Koulutus toteutetaan hybridimallilla. Tämä tarkoittaa, että opinnot voivat sisältää lähiopetusta (myös iltaisin), etäopetusta, verkossa tapahtuvaa oppimista, itsenäisiä tehtäviä ja työpaikalla tapahtuvaa koulutusta.

Koulutus soveltuu sinulle

  • Jos olet käynyt peruskoulun tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot.
  • Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso A2.2.
  • Tarkemmat valintakriteerit löytyvät erilliseltä sivulta

Näin haet

Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.
Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Jos et osallistu kielikokeeseen, hakemuksesi peruuntuu. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja
Saija Mäki-Komsi
puhelin 040 7749 678
sähköposti saija.maki-komsi@tampere.fi

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti tredu.haku@tampere.fi
puhelin 040 170 5649