Osatutkinto Liiketoiminnan perustutkinto ja Rakennusalan perustutkinto

Tekninen myyjä

Koulutuksen tavoitteena on antaa perusvalmiudet toimia teknisen alan myyjänä vähittäiskaupassa tai yritysmyynnissä. Teknisen myyjän koulutuksessa saat perustietoa teollisuuden, rakentamisen ja kunnossapidon työkaluista ja tarvikkeista sekä myynti- ja asiakaspalveluosaamista.

Hakuaika
22.07. - 18.08.2024
Kenelle
Peruskoulu, Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Monimuoto, Oppisopimus, Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Sammonkatu
Opinnot alkavat
10.09.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Tekniseltä myyjältä edellytetään teollisuuden ja rakentamisen tarvitsemien tuotteiden kuten raaka-aineiden, osien, komponenttien, tarvikkeiden ja koneiden tuntemusta, hyviä asiakaspalvelutaitoja sekä myyntiosaamista.

Koulutuksen tavoitteena on antaa perusvalmiudet toimia teknisen alan myyjänä vähittäiskaupassa tai yritysmyynnissä. Teknisen myyjän koulutuksessa saat perustietoa teollisuuden, rakentamisen ja kunnossapidon työkaluista ja tarvikkeista sekä myynti- ja asiakaspalveluosaamista.

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena. Lähiopetuksen lisäksi opintoihin kuuluu verkko-opintoja, itsenäistä opiskelua ja ennen kaikkea työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutuksen kesto on max. 9 kk ja laajuus suunnitellaan opiskelijan aikaisempien opintojen, työ- ja muun soveltuvan kokemuksen perusteella. Opiskelijalle laaditaan tutkinnon osiin henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS). Opintoihin voidaan tarvittaessa liittää oppimisvalmiuksia parantavia opintoja sekä tieto- ja viestintätekniikan opintoja.

Koulutuksen aikana suoritat oman henkilökohtaisen suunnitelman mukaan tutkinnon osan/osia seuraavista:

  • Liiketoiminnan perustutkinto (Asiakaspalvelu 20 osp ja Myynti 30 osp)
  • Rakennusalan perustutkinto (Rautakauppatyön perusteet 15 osp)

Koulutus ja tutkinnon osien suorittaminen edellyttävät alan työssäoppimis- tai oppisopimustyöpaikkaa koko opintojen ajan teoriaopintojen rinnalla. Harjoittelu voi olla palkatonta (koulutussopimus) tai palkallista (oppisopimus).

Koulutus alkaa:
10.9.2024

Koulutus soveltuu sinulle, jos

Olet suorittanut peruskoulun tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot. Koulutus soveltuu sinulle myös, jos olet suorittanut toisen ammatillisen tutkinnon tai lukion/ylioppilastutkinnon ja haluat hankkia lisäosaamista tai olet vaihtamassa alaa.

Kielitaitotaso B1.1

Näin haet

Jatkuva haku (koulutussopimus)
Jos sinulla ei ole alan työpaikkaa, voit suorittaa koulutuksen harjoittelusuhteessa, koulutussopimuksella. Opiskelija hankkii työssäoppimispaikan itse.

Hakuaika: 22.7 – 18.8.2024
Hakujakson alkaessa hakulomake avautuu klo 12 ja hakujakson päättyessä hakulomake sulkeutuu klo 12.00.

Hae koulutukseen Opintopolussa.

Koulutukseen hakeneille koulutusinfo 22.8.2024 klo 15.00–16.00

Järjestämme kaikille koulutukseen hakeneille pakollisen koulutusinfon Sammonkadun toimipisteessä (Sammonkatu 45) 22.8.24 klo 15.00–16.00. Infossa käydään läpi keskeiset asiat koulutuksen toteutukseen ja valintaprosessiin liittyen. Huom! Info on pakollinen. Ellet osallistu infoon, hakusi tekninen myyjä (aloitus 10.9.2024) koulutukseen raukeaa.

Lisätietoa infotilaisuudesta:
Sari Ahola
sari.p.ahola@tampere.fi
p. 040 7565048

Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Järjestämme kaikille koulutukseen hakeneille pakollisen koulutusinfon Sammonkadun toimipisteessä (Sammonkatu 45) 22.8.24 klo 15.00–16.00. Valintapäätökset tehdään koulutusinfon jälkeen. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi. Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Liitä hakemukselle:

  • koulu- ja opiskelutodistukset
  • työtodistukset
  • kielitodistus suomen kielen taidosta, jos äidinkielesi ei ole suomi (tarvittaessa kutsutaan kielikokeeseen)

Ilman liitteitä tulleita hakemuksia ei voida käsitellä. Antamiasi tietoja käytetään opiskelijavalinnan perusteena, joten täytä lomake huolellisesti. Opinto-ohjaajamme on tarvittaessa sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla hakemuksen käsittelyn yhteydessä.

Oppisopimuskoulutus
Koulutuksen voi suorittaa oppisopimuksena, jos sinulla on alan työpaikka. Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Ota yhteyttä alakohtaiseen koulutustarkastajaan (Mervi Lammi) ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:

Ilmoittautumislomake oppisopimukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimukseen

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Heljä Tokas

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere

Lisätietoa oppisopimuskoulutuksesta

Koulutustarkastaja

Mervi Lammi