Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Tietoverkkoasentaja

Tietoverkkoasentaja hallitsee tietoliikennetekniikan ja tietokoneiden sekä niiden verkkojen asennus- ja ylläpitotehtävät. Hän osaa osaa asentaa ja ylläpitää huoneistojen ja toimistokiinteistöjen tietoliikennejärjestelmiä ja niihin liittyviä tietoliikenneyhteyksiä, sekä päätelaitteita käyttäjän vaatimusten mukaisesti.

Hakuaika
Hakuaika on päättynyt
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Kangasala Finnentie
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Tietoverkkoasentaja hallitsee tietoliikennetekniikan ja tietokoneiden sekä niiden verkkojen asennus- ja ylläpitotehtävät. Hän osaa osaa asentaa ja ylläpitää huoneistojen ja toimistokiinteistöjen tietoliikennejärjestelmiä ja niihin liittyviä tietoliikenneyhteyksiä, sekä päätelaitteita käyttäjän vaatimusten mukaisesti.

Tietoverkkoasentajana osaat tehdä tietoverkkokaapeloinnit asiakkaan vaatimusten ja ohjeiden mukaisesti. Osaat huomioida tietoliikenneverkkojen rakenteet ja käytetyt materiaalit sekä teet tarvittavat mittaukset ja testaukset järjestelmän toimivuuden varmistamiseksi. Tietoverkkoja on kaikkialla, on langallisia ja langattomia.

Tietoverkkoasentaja voi työskennellä tietokone- ja tietoliikennepalveluita tarjoavassa yrityksessä, teollisuuslaitoksessa, sairaalassa tai kodinkoneliikkeessä. Jatkuvasti kasvavat markkinat tarjoavat myös tietoverkkoverkkoasentajalle erinomaiset mahdollisuudet alan yrittäjyydelle

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon (180 osp) suorittaneella on alan tehtävissä edellytetty ammattitaito, ja hän osaa toimia tieto- ja viestintäteknisessä ympäristössä asiakaslähtöisesti. Tredussa voi opiskella elektroniikka-asentajaksi, it-tukihenkilöksi, ohjelmistokehittäjäksi ja tietoverkkoasentajaksi.

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Koulutuksen kesto on 3 vuotta.

Koulutus soveltuu sinulle, jos

Tietoverkkoasentajan työ edellyttää tietoteknistä osaamista, kädentaitoja ja huolellisuutta työskentelyssä. Nopeasti kehittyvällä alalla oman ammattitaidon jatkuva ylläpitäminen ja täydentäminen on tärkeää. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • keskittymis- ja päättelykyky
  • ongelmanratkaisukyky
  • omatoimisuus
  • pitkäjänteisyys
  • vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot
  • kiinnostus tietokoneisiin ja tietoverkkoihin
  • looginen päättelykyky
  • kielitaito

ePerusteet – Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Näin haet

Yhteishaku 2024 (20.2. – 19.3.2024)

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2. – 19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla https://www.tredu.fi/hakijalle/yhteishaku tai Opintopolussa https://opintopolku.fi/konfo/fi/

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere

Opinto-ohjaaja

Eeva-Liisa Rimpivaara