Turvallisuusalan perustutkinto

Turvallisuusvalvoja

Turvallisuusvalvoja on turvallisuusalan ammattilainen. Hän ennaltaehkäisee toiminnallaan vaara- ja uhkatilanteita. Turvallisuusvalvoja voi työskennellä esimerkiksi vartijana, järjestyksenvalvojana, vastaanottovirkailijana, sekä vahtimestarina.

Hakuaika
Yhteishaussa keväällä 2025.
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Kangasala Finnentie
Opinnot alkavat
6.8.2025
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Turvallisuusvalvoja on turvallisuusalan ammattilainen. Hän ennaltaehkäisee toiminnallaan vaara- ja uhkatilanteita. Turvallisuusvalvojan työ on asiakkaiden omaisuuden suojaamista ja turvallisuuden ylläpitämistä sekä henkilöiden kulun valvontaa sekä erilaisia palvelutehtäviä. Hän osaa tehdä myös yritysturvallisuuteen liittyviä perusmuotoisia uhka- tai riskikartoituksia ja ennalta ehkäiseviä turvallisuussuunnitelmaluonnoksia. Turvallisuusvalvoja voi työskennellä esimerkiksi vartijana, järjestyksenvalvojana, vastaanottovirkailijana tai vahtimestarina.

Turvallisuusvalvojan työpaikkoja ovat turvallisuusalan yritykset, palveluorganisaatioiden ja teollisuuden turvallisuusvalvonta ja viranomaissektori.

Turvallisuusvalvojan tulee olla vastuullinen, luotettava ja kekseliäs. Turvallisuusalan ammattilainen tarvitsee kykyä ennakoida tilanteita, hyvää keskittymiskykyä ja fyysistä kuntoa. tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • rikosoikeudellisesti nuhteeton tausta
  • erilaisuuden hyväksyminen
  • itsenäisyys
  • hyvä henkinen tasapaino
  • kulttuurien ymmärtäminen
  • oma-aloitteisuus
  • vuorovaikutustaidot

Tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutustu tutkinnon perusteisiin Opintopolussa.

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2025 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Katso tutkintoalakohtaiset ohjeet.

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Yhteishaussa keväällä 2025. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivulla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Kirsi Nousiainen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere