Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto

Työvalmentaja (EAT)

Hanki ammatillista etumatkaa ja syvennä osaamistasi Tredussa!

Hae nyt!

Hakuaika Jatkuva haku

Hae koulutukseen
Hakuaika
Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuoto, Oppisopimus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie, verkkototeutus
Opinnot alkavat
18.09.2024
Hinta
400€ koko tutkinto/200€ tutkinnon osa/Oppisopimuksella maksuton

Mitä koulutus sisältää

Syvennä osaamistasi ja avaa uusia mahdollisuuksia ohjaustyössä! Nykyisen työllisyyskentän muutoksissa ja TE-palveluiden siirtyessä kunnille, on tärkeämpää kuin koskaan varmistaa, että OMA-valmentajilla ja muilla ammattilaisilla on tarvittava osaaminen ohjata asiakkaita kohti työllisyyttä. Nyt voit kehittää ammattitaitoasi työn ohessa ja valita osaamistarpeitasi parhaiten vastaavan kokonaisuuden Tredussa.

Voit suorittaa koko Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon (Työvalmentaja) tai valita tutkinnon osista sinulle sopivat. Opinnot suoritetaan pääosin verkossa.Syvennä ammattitaitoasi työn ohessa opiskellen! Voit valita eri tutkinnon osista osaamistarpeitasi parhaiten vastaavan kokonaisuuden. Halutessasi voit suorittaa myös yksittäisen tutkinnon osan tai koko kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon (180 osp). Työvalmentajan (EAT) opinnot koostuvat pakollisista tutkinnon osista ja valinnaisista tukinnon osista.

Pakolliset tutkinnon osat:
Työvalmennuksen osaamisalan pakolliset tutkinnon osat ovat:

  • Asiantuntijana toimiminen asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä 60 osp, aloituspäivä 18.9.2024, etäopetuksena Teamsissa
  • Työelämäasiantuntijuus työvalmennuksessa 40 osp, opetuspäivät etäopetuksena Teamsissa 26–27.9., 24–25.10., 21–22.11.2024
  • Työvalmennus asiakasprosessissa 40 osp, opetuspäivät etäopetuksena Teamsissa opetuspäivät ilmoitetaan myöhemmin

Lisäksi voit valita valinnaisia opintoja 40 osaamispisteen verran.

Koulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden syventää osaamistasi seuraavissa teemoissa:

  • asiakasprosessien toteuttaminen
  • asiakkaan ohjaus
  • asiantuntijana toimiminen
  • valmennus- ja arviointimenetelmien käyttö

Koulutuksen toteutus
Koulutus sisältää 2–5 opetuspäivää kuukaudessa, ryhmätyöskentelyä, itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Opetuspäivät toteutetaan Teamsin välityksellä.
Seuraava koulutuksen aloitus on 18.9.2024 klo 8–16.30 etäopetuksena Teamsissa.

Koulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa ja sen pituus on noin 1,5–2 vuotta. Suorittamisen kesto riippuu jokaiselle opiskelijalle laadittavasta henkilökohtaisesta osaamisen kehittämissuunnitelmasta.

Koulutus soveltuu sinulle

Koulutuksemme on suunniteltu erityisesti työllisyyden hoidon parissa työskenteleville, kuten oma-valmentajille ja muille ammattilaisille, jotka tarvitsevat syvempää ymmärrystä työllisyyden edistämisestä. Koulutukseen voivat hakeutua henkilöt, joilla on alalle soveltuva tutkinto. Hakijalta vaaditaan 2 vuotta työkokemusta opetus- ja ohjaustyöstä tai työvalmennuksesta sekä alan työpaikka opintojen aikana. Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso B1.1.

SORA-säädökset koskevat tutkintoja, joissa koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia. Katso lisätietoa SORA-säädöksistä.

Näin haet

Jos et suorita koulutusta oppisopimuksella, hae koulutukseen täyttämällä hakulomake Tredun Wilma-järjestelmässä. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Hakuun liittyy haastattelu, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella.

HUOM! Liitä hakemukselle liitteet. Hakemuksesi käsitellään vasta sitten, kun liitteet on toimitettu.

Liitteitä voi olla esim. tutkintotodistus, opiskelutodistukset, myös keskeytyneistä opinnoista, alaan liittyvä työtodistus ja todistus kielitaidosta. Lataa liitteet hakemukselle.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.
Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan (Jaana Virtanen, jaana.p.virtanen, puh. 050 329 5713) ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää

Koulutuksen sisältöön, toteutukseen ja hakukelpoisuuteen liittyvät kysymykset
Lehtori Terttu Kilpi
sähköposti terttu.kilpi@tampere.fi
puhelin 050 518 9461

Muut hakeutumiseen liittyvät kysymykset
Koulutussuunnittelija Annika Kujanpää
sähköposti annika.kujanpaa@tampere.fi
puhelin 044 430 9863

Oppisopimuskoulutus
Koulutustarkastaja Jaana Virtanen
sähköposti jaana.p.virtanen@tampere.fi
puhelin 050 329 5713