Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto

Vammaisalan erityisohjaaja (EAT)

Hanki ammatillista etumatkaa ja syvennä osaamistasi Tredussa!

Hae nyt!

Hakuaika Jatkuva haku

Hae koulutukseen
Hakuaika
Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuoto, Oppisopimus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie, verkkototeutus
Opinnot alkavat
14.09.2023
Hinta
400€/oppisopimuksella maksuton

Mitä koulutus sisältää

Syvennä ammattitaitoasi työn ohessa opiskellen! Voit valita eri tutkinnon osista osaamistarpeitasi parhaiten vastaavan kokonaisuuden. Halutessasi voit suorittaa myös yksittäisen tutkinnon osan tai koko kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnon (180 osp). Vammaisalan erityisohjaajan (EAT) opinnot koostuvat pakollisista tutkinnon osista ja valinnaisista tukinnon osista.

Pakolliset tutkinnon osat:
Vammaisalan ja erityisen tuen osaamisalan pakolliset tutkinnon osat ovat:

  • Asiantuntijana toimiminen asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä 60 osp, aloituspäivä 14.9.2023 lähiopetuksena
  • Vaikea- ja monivammaisen asiakkaan osallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen 40 osp, opetuspäivät Teamsissa 28.-29.9., 26.-27.10. , 9.-10.11., 30.11.-1.12.2023
  • Mielenterveyden ja psykososiaalisen hyvinvoinnin tukeminen 40 osp, opetuspäivät ilmoitetaan myöhemmin

Lisäksi voit valita valinnaisia opintoja 40 osaamispisteen verran.

Koulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden syventää osaamistasi seuraavissa teemoissa:

  • vaikea- ja monivammaisen asiakkaan terveyden ja turvallisuuden edistäminen
  • vaikea- ja monivammaisen asiakkaan osallisuuden tukeminen
  • asiakkaan mielenterveyden edistäminen
  • asiakkaan itsemääräämisen tukeminen
  • haastavien tilanteiden ennaltaehkäisy
  • haastavissa tilanteissa toimiminen
  • asiakkaan mielenterveyden ongelmien tukeminen ja ohjaus

Koulutuksen toteutus
Koulutus sisältää 2-5 opetuspäivää kuukaudessa, ryhmätyöskentelyä, itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Opetuspäivät totetaan Teamsin välityksellä.
Seuraava koulutuksen aloitus on 14.9.2023 klo 8-16.30 lähiopetuksena Tredu Santalahdentiellä, os. Santalahdentie 10, Tampere. Aloitusajankohta sovitaan tarkemmin haastattelussa.

Koulutus on mahdollista suorittaa työn ohessa ja sen pituus on noin 1,5-2 vuotta. Suorittamisen kesto riippuu jokaiselle opiskelijalle laadittavasta henkilökohtaisesta osaamisen kehittämissuunnitelmasta.

Koulutus soveltuu sinulle

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat syventää osaamistaan vammaisalalla tai erityisen tuen työssä. Koulutukseen voivat hakeutua henkilöt, joilla on sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai muu alalle soveltuva tutkinto esimerkiksi sosionomi tai sairaanhoitaja. Hakijalta vaaditaan 2 vuoden työkokemus vammaisalan tai erityisen tuen työstä sekä alan työpaikka opintojen aikana. Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso B1.1.

Vammaisalan erityisohjaaja, EAT, opiskelijaksi valittavalta vaaditaan myös lääkehoidon perusosaaminen eli hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen -tutkinnon osan suorittaminen näyttöineen, joka on osa sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa tai vastaava osaaminen. Tutkinnon osa tulee olla suoritettuna ennen EAT-opintojen alkua tai niiden aikana valinnaisena tutkinnon osana. Tutkinnon osa on suoritettava ennen vammaisalan näyttöjä.

SORA-säädökset koskevat tutkintoja, joissa koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia. Katso lisätietoa SORA-säädöksistä

Näin haet

Hae koulutukseen täyttämällä hakulomake Tredun Wilma-järjestelmässä. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Hakuun liittyy haastattelu, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella.

HUOM! Liitä hakemukselle liitteet. Hakemuksesi käsitellään vasta sitten, kun liitteet on toimitettu.

Liitteitä voi olla esim. tutkintotodistus, opiskelutodistukset, myös keskeytyneistä opinnoista, alaan liittyvä työtodistus ja todistus kielitaidosta.

Lataa liitteet hakemukselle tai lähetä sähköpostin liitteenä osoitteeseen tredu.haku@tampere.fi

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.
Ota yhteyttä Tredun oppisopimuspalveluihin tai alakohtaiseen koulutustarkastajaan ennen ilmoittautumista. Yhteystiedot löydät Oppisopimuskoulutussivulta

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää

Koulutuksen sisältöön, toteutukseen ja hakukelpoisuuteen liittyvät kysymykset
Lehtori Terttu Kilpi
sähköposti terttu.kilpi@tampere.fi
puhelin 050 518 9461

Muut hakeutumiseen liittyvät kysymykset
Koulutussuunnittelija Marina Leino
sähköposti marina.leino@tampere.fi
puhelin 040 711 5414

Oppisopimuskoulutus
Koulutustarkastaja Jaana Virtanen
sähköposti jaana.p.virtanen@tampere.fi
puhelin 050 329 5713