Koronaohjeet

Tredun omia ohjeita koronaviruksen ehkäisemiseksi kootaan tälle verkkosivulle. Ohjeet nojaavat valtakunnallisiin ohjeisiin ja niitä päivitetään tarpeen mukaan.

Koronatilanne elää jatkuvasti. Tilanteet voivat vaihtua nopeasti, joten äkillisiin muutoksiin tulee varautua.

Yleisiä ohjeita koronaviruksen ehkäisemiseksi

  1. Tule vain terveenä oppilaitokseen.
  2. Huolehdi hyvästä yskimis- ja käsihygienista, yski kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan.
  3. Kaikissa toimipisteissämme on saatavilla käsidesiä.
  4. Jokainen voi oman harkintansa mukaan käyttää kasvomaskia suojatakseen itseään esimerkiksi ruuhkaisissa liikennevälineissä ja sellaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.
  5. Kannustamme kaikkia ottamaan rokotteet.

Jos sairastut koulu- tai työpäivän aikana, toimi normaalien sairauspoissaolo-ohjeiden mukaisesti. Kouluun saa palata kun oireilu on loppunut tai selvästi helpottamassa. Jos olet tehnyt positiivisen koronatestin, voit palata kouluun aikaisintaan viiden vuorokauden kuluttua testin tekemisestä.

Turvallinen ja vastuullinen toiminta koskee jokaista

Jokaisen tulee toimia vastuullisesti ja estää eri tavoin viruksen leviämistä. Yleistä hallituksen, ministeriöiden ja THL:n ohjeistusta tulee seurata ja noudattaa. Valtakunnan tasolla annettavat ohjeet ja suositukset koskevat myös Tredun opiskelijoita ja henkilökuntaa.

Pienilläkin oireilla tulee jäädä kotiin sairastamaan. Oireita ovat esimerkiksi pieni lämpö ja yskä. Oireilevan henkilön perheen muut oireettomat perheenjäsenet voivat olla normaalisti töissä tai oppilaitoksessa. Samoin oppilaitoksessa mahdollisesti altistuneet oireettomat opiskelijaryhmän muut jäsenet ja opettaja toimivat normaalisti.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, voit tehdä kotitestin tai olla yhteydessä opiskelukuntasi terveydenhuoltoon. Terveydenhuolto antaa tarkemmat määräykset ja ohjeet oireilevalle. Mikäli tulos on positiivinen, toimi terveydenhuollon asiantuntijoiden ohjeiden mukaan.

Opiskelija saa terveydenhuoltopalvelut opiskelukuntansa terveydenhuollosta.