Kokkiopiskelijaryhmän opetus siirtyi MM-kisojen ajaksi Nokia Arenalle

Nokia Arena

Pyynikin ravintola- ja cateringalan työelämäpainotteinen ryhmä siirsi opetuksensa Nokia Arenalle jääkiekon MM-kilpailujen ajaksi 8.5 – 28.5.2023. Kokkiopiskelijoiden on tarkoitus siirtyä toiselle vuosiluokalle Arenan Lapland hotelliin, NoHo Partnersille sekä Tampere-taloon. Yhteistyö on lähtenyt liikkeelle Tredun toiveesta.

Yhteistyötä on Tredussa suunnitellut ja järjestellyt erityisesti tiimivastaava Sari Talonen. Hän kertoo, että opettaja on mukana työjaksoilla tuntiresurssien puitteissa, jolloin oppilailla on opettajan tuki ja työelämällä henkilö, joka vastaa eri tutkinnon osien näytöistä.

– Työkaverit vaihtuvat, mutta tuttu opettaja pysyy apuna.

Opettaja avaa myös tutkinnon tavoitteet käytännön työtehtäviksi, jottei oppilaille nouse kysymyksiä, että miksi tätäkin tehtävää teemme. Esimerkkinä asiakaspalvelu, joka kuuluu myös kokkien opintoihin.

Oppimisen määrä työpaikoilla on lisääntynyt vähitellen. Ensimmäisen vuoden aikana Arenalla on käyty opettajan kanssa noin kerran kuukaudessa. Syksystä alkaen yhteisiä tutkinnon osia opiskellaan alkuviikosta koululla ja kaikki ammatilliset tutkinnon osat suoritetaan Arenalla tai Tampere-talossa.

Talonen kertoo, että opiskelijoita on jännittänyt, mutta he ovat kokeneet työn antoisaksi.

– Opiskelijat ovat saaneet hyvää palautetta. Työelämältä saatuna se tuntuu heistä erityisen hyvältä.

Myös kannustusta ja ymmärrystä on saatu.

– Yhden opiskelijan prikka kaatui asiakkaiden aikana. Tarjoilija lohdutti ja kertoi, että näin käy kaikilla varmasti, älä huolestu. Loppuillasta hän sai jo kehuja oppimisestaan.

Lisäksi kielitaidon kartuttaminen on tullut opiskelijoille eteen vääjäämättä. Asiakaskunta on kovin kansainvälistä, mikä on haastanut opiskelijoita pärjäämään englannilla.

– Tämäkin on hyvä oppi, koska sitähän se totuus alallamme on, kertoo Talonen.

Opiskelijat odottavat innolla syksyä ja jaksoja Arenalla ja Tampere-talossa. Myös vanhemmat on pidetty hyvin perillä työelämäjaksoista.

– Vanhemmat ovat olleet yhteydessä infokirjeideni jälkeen, ja ovat kertoneet, että tämä kuulostaa hienolta!

Lisätiedot

Sari Talonen

tiimivastaava, ravintola- ja cateringala

050 542 8487, sari.p.talonen@tampere.fi