Opiskelijat järjestivät kynttilälounaan ja hemmotteluhetken ikäihmisille

Vanhus syö parsakeittoa

Tredun kokki- ja hoiva-avustajaopiskelijat loihtivat tunnelmallisen kynttilälounashetken Attendon ikäihmisille tarjoten samalla pienen hengähdyshetken talon henkilökunnalle. Kynttilälounasta edelsi kohtaamishetkiä, joissa katseltiin vanhoja valokuvia, jutusteltiin ja käärittiin papiljotteja. Suut maalattiin punaiseksi ja puettiin päälle juhlamekko. Lounaalla tarjoiltiin kolmen ruokalajin kattaus kynttilän valossa opiskelijoiden laatimana ja tarjoilemana.

Kynttilälounashetket toteutettiin toukokuun viikolla 19 sekä Lielahden että Ylöjärven Attendo-kodeissa. Tapahtumat olivat alkusysäystä Attendon ja Tredun kummiluokkatoiminnalle, joka alkaa pyöriä syksyllä Pirkanmaalla neljässä eri Attendo-kodissa.

Sekä opettajat, opiskelijat, Attendon henkilökunta että asukkaat vaikuttivat tyytyväisiltä järjestelyihin. Attendolla valmistetaan noin 23 miljoonaa ateriaa vuosittain, ja alueelliset keittiöpäälliköt kautta Suomen vastaavat alueellisesti keittiöiden toiminnasta. Keittiöpäällikkö Kirsi Salmi on vastuussa n. 1 miljoonan aterian valmistuksesta Attendon eri palvelukoteihin ja hänet oli nyt sysätty sivuun keittiöpuuhista kynttilälounaan ajaksi.

”Ihania nuoria saatu meille valtaamaan keittiö! Tämä tuo arjen piristystä kaikille. Yhteistyöllä on saatu tuotettua kiva hetki asukkaille. ”

Kirsi Salmi, Attendon keittiöpäällikkö

Attendon rekrytointikoordinaattori Maarit Hautala odottaa innolla jo seuraavia yhteistyötempauksia.
– Päivät olivat onnistuneita ja Tredun opiskelijat suoriutuivat erinomaisesti tehtävistään. Asukkaat saivat upean päivän, joka ruokki muitakin aisteja kuin makuaistia. Attendon ja Tredun yhteistyö on ollut pitkään hyvää, ja tämä toimintapäivä vei sen vielä uudelle levelille. Tästä on hienoa jatkaa syksyllä kummiluokkatoiminnan parissa ja olen iloinen, että saan olla mukana tällä matkalla!

Ravitsemus- ja cateringalan opettaja Jaakko Riikonen Tredusta katsoi suojattiensa perään Attendolla.
– Tässä testataan samalla paineensietokykyä ja valmentaudutaan tuleviin Taitaja-kisoihin.
Opiskelija kuului huikkaavan Jaakon kommentin perään: Tämä on ihan helppo nakki.

Jaakko hymyili itseluottamusta uhkuvalle nuorelle miehelle leveästi ja ojensi käteen erikoisruokavalioisten tarjoiluvuoan.
– Ei muuta kuin hommiin sitten!