Taitaja9 kannustaa yläkoululaisia tutustumaan eri ammattialoihin

Taitaja-kilpailuperheeseen kuuluva 7.–9.-luokkalaisille suunnattu Taitaja9 on hyväntuulinen ja toiminnallinen kädentaitokilpailu. Pirkanmaalla Taitaja9 paikallis- ja aluekilpailuiden järjestämisestä vastasi 2023 Tampereen seudun ammattiopisto Tredu.

Liberaalit ja Teiskon turvetossut finaaliin

Pirkanmaalla aluekilpailu järjestettiin 26.1.2023 Tredussa. Kilpailu kokosi 16 pirkanmaalaista yläkoulujoukkuetta Tredun Hepolamminkadun toimipisteeseen kisaamaan finaalipaikoista. Päivän aikana välieräkarsintojen perusteella neljä joukkuetta taisteli finaalipaikoista Espooseen. Kaksi parasta joukkuetta lähtevät edustamaan Pirkanmaata finaaliin.

Espooseen finaaliin toukokuussa tiensä selvittäneet joukkueet ovat molemmat Kaukajärven yläkoulun joukkueita. Ensimmäiseksi aluefinaalissa tulleet Liberaalit sekä toiseksi tulleet Teiskon turvetossut totesivat voiton jälkeen yhteen ääneen fiiliksen olevan mahtava!

Taitaja9-aluekilpailun voittajat katsovat kameraan hymyillen

”Mahtava fiilis!”, huudahtivat Liberaalit sekä Teiskon turvetossut voiton jälkeen.

”Hyvät ja kireet kisat”

Voittoon yltäneiden joukkueiden tukena oli myös Kaukajärven yläkoulun oppilaanohjaaja Olli Tieva. Tieva kannusti joukkueitaan ja taisi jännittääkin kilpailijoita enemmän:

– Jännitti jo etukäteen, alkuerissä vielä enemmän. Pulssi löi tuhatta ja sataa! Ei voi muuta kuin olla ylpeä, kaksoisvoitto vetää sanattomaksi. En uskaltanut edes kuvitella näin hyvää lopputulosta, Tieva kertoo leveästi hymyillen.

Taitaja9-kilpailun järjestämisestä Pirkanmaalla ovat vastuussa aina omalla vuorollaan Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, SASKY koulutuskuntayhtymä tai Valkeakosken ammattiopisto. Pirkanmaan aluevastaavan Jussi Janhusen mukaan kilpailuun osallistuneet joukkueet olivat hyvätasoisia ja kilpailu onnistunut. Janhunen on ollut järjestämässä Taitaja9 alueellisesti jo useita vuosia.

– Kisat oli hyvät ja kireet! Tosi hyvät joukkueet pääsivät jatkoon, aika seppiä ovat, Janhunen toteaa tyytyväisenä.

Taitaja9 osana ammatillista suurtapahtumaa

Taitaja9-kilpailuun kuuluvat paikalliskilpailut, aluekilpailut sekä finaali, joka järjestetään valtakunnallisen Taitaja-suurtapahtuman yhteydessä. Finaali järjestetään vuonna 2023 kaksipäiväisesti 9.-10.5. Espoossa, Tapiolan urheilupuistossa.

Mikä tahansa pirkanmaalainen yläkoulu voi ilmoittautua paikalliskilpailuun. Janhusellekin on tiedossa reissu Espooseen toukokuussa, Pirkanmaan joukkueita isännöimään.

Onnea finaaliin Liberaalit ja Teiskon turvetossut – eiköhän tuoda voitto kotiin Pirkanmaalle!