Tredu ja ammatillinen koulutus pysyvät suosiossa – yhteishaun saaliina yli 11 000 hakemusta

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun koulutukset kiinnostivat nuoria. Yhteishaussa Tredun perustutkintojen hakukohteisiin saapui hakemuksia yhteensä 9 897 ja tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen (TUVA) jätettiin hakemuksia 1 199. Kaiken kaikkiaan hakemuksia saapui 11 096. Suosituin hakukohde suhteessa aloituspaikkoihin oli kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto Tredun Santalahdentien toimipisteeseen.

Toisen asteen eli ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku päättyi tiistaina 21.3.2023. Toisen asteen yhteishaun tulokset julkaistaan Tredun verkkosivulla 15.6.2023. Opiskelijan on otettava myönnetty opiskelupaikka vastaan viimeistään 29.6.2023.

Syksyllä alkaviin koulutuksiin on Tredussa tarjolla yhteensä 2 911 aloituspaikkaa, joista 2 404 on perustutkintoihin ja 512 tutkintokoulutukseen valmistavaan koulutukseen. Tredun valitsi ensimmäiseksi hakutoiveekseen perustutkintojen osalta 2 481 hakijaa ja tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen osalta 124 hakijaa. Kiinnostus ammatillista koulutusta kohtaan on pysynyt samassa viime vuoteen verrattuna.

”Tredun hakijamäärä säilyi hyvällä tasolla, ja lisäksi kasvatus- ja ohjausalan vetovoima Santalahdentiellä oli iloinen yllätys. Muista aloista erityisesti hyvin työllistävän kone- ja tuotantotekniikan alan kasvu etenkin Ylöjärven Pallotien toimipisteessä on hieno saavutus”, kommentoi Kirsi Viskari, johtaja, ammatillinen koulutus.

Kasvatus- ja ohjausalalle haki yli kolme henkeä aloituspaikkaa kohden Santalahdentiellä

Ensisijaisen hakutoiveen hakijamäärä kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoon Tredu Santalahdentien toimipisteeseen oli kolminkertainen aloituspaikkoihin verrattuna. Tutkinto tarjoaa monipuolisen osaamisen ohjauksen ja kasvatuksen työtehtäviin. Alalla työskennellään usein yhteistyössä eri alojen ammattilaisten kanssa moniammatillisessa ryhmässä.

Tredussa kasvatus- ja ohjausalaa voi opiskella myös Tredun Lempäälän toimipisteessä. Santalahdentien toimipisteestä voi valmistua joko nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi tai lastenohjaajaksi ja Lempäälän toimipisteestä lastenohjaajaksi.

”Varhaiskasvatuksessa on valtava pula työntekijöistä, joten ala vetää tällä hetkellä hyvin”, kertoo koulutuspäällikkö Terhi Rissanen.

Muita suosittuja aloja olivat media-ala, hius- ja kauneudenhoitoala sekä sähkö- ja automaatioala.

Tekniikan alat vahvoilla ympäryskunnissa

Tampereen ympäryskuntien vetovoimaisimmaksi alaksi nousi Kangasalan toimipisteen sähkö- ja automaatioalan perustutkinto. Sähkö- ja automaatioalan opintojen pääpaino on käsin tekemisessä, vaikka ala tarjoaa haasteita myös matemaattisesti. Moni suorittaa ammatillisten opintojen ohella lukio-opintoja ja jatkaa valmistuttuaan erikoistumisopintoihin tai korkeakouluun.

Tredun Pallotien toimipisteessä Ylöjärvellä menestyi parhaiten kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto. Kone- ja tuotantotekniikan ala on Suomen tärkeimpiä teollisuuden aloja ja se tarjoaa valmistuneelle monia mahdollisuuksia työllistyä. Ala on kansainvälinen ja tuotteista suurin osa menee ulkomaan vientiin. Koulutus on myös erinomainen pohja alan insinööriopintoihin.

Yhteishaun perusteella nuoria kiinnosti eniten Nokialla sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, Lempäälässä liiketoiminnan perustutkinto, Orivedellä ajoneuvoalan perustutkinto, Virroilla sosiaali- ja terveysalan perustutkinto ja Pirkkalassa lentokoneasennuksen perustutkinto.

Treduun voi hakea ympäri vuoden

Jatkuva haku tarjoaa mahdollisuuden päästä opiskelemaan Treduun myös yhteishaun ulkopuolella. Verkkosivuilla on ajantasaisin tieto koulutuksista, joihin haku on käynnissä. Tredussa opiskelee vuosittain 8 000 nuorta ja 9000 aikuisopiskelijaa. Lue lisää täältä.

Lisätietoja

Lisätietoja Tredun eri toimipisteiden hakijamääristä opintoasiainpäälliköltä sekä koulutuspäälliköiltä:

Opintoasiainpäällikkö
Raija Möttönen
puhelin 050 344 2484
sähköposti Raija.Mottonen@tampere.fi

Ajokinkuja, Tampere
Koulutuspäällikkö
Ilkka Hakala
puhelin 040 843 9134
sähköposti Ilkka.Hakala@tampere.fi

Hepolamminkatu, Tampere
Koulutuspäällikkö
Janne Pietiläinen
puhelin 050 560 6079
sähköposti Janne.Pietilainen@tampere.fi

Mediapolis, Tampere
Koulutuspäällikkö
Ari Holsti
puhelin 050 441 8812
sähköposti ari.holsti@tampere.fi

Sammonkatu, Tampere
Koulutuspäällikkö
Satu Kaakkomäki
puhelin 044 7664413
sähköposti Satu.Kaakkomaki@tampere.fi

Santalahdentie, Tampere
Koulutuspäällikkö
Sisko-Liisa Sillanpää
puhelin 050 441 8815
sähköposti Sisko-Liisa.Sillanpaa@tampere.fi

Kangasala
Koulutuspäällikkö
Marjo Tommiska
puhelin 050 320 9466
sähköposti Marjo.Tommiska@tampere.fi

Kankaantaankatu, Nokia
Koulutuspäällikkö
Marita Hietanen
puhelin 050 395 8925
sähköposti Marita.Hietanen@tampere.fi

Lempäälä
Koulutuspäällikkö
Marko Seppä-Murto
puhelin 040 806 4102
sähköposti Marko.Seppa-Murto@tampere.fi

Metsätie, Ylöjärvi
Koulutuspäällikkö
Mari Nieminen
puhelin 040 801 6709
sähköposti Mari.K.Nieminen@tampere.fi

Orivesi & Virrat
Koulutuspäällikkö
Kirsi Onnela
puhelin 041 730 6234
sähköposti kirsi.onnela1@tampere.fi

Pallotie, Ylöjärvi
Koulutuspäällikkö
Vesa Kalliomäki
puhelin 040 800 4627
sähköposti Vesa.Kalliomaki@tampere.fi

Pirkkala
Koulutuspäällikkö
Juhani Anttila
puhelin 040 801 6726
sähköposti Juhani.Anttila@tampere.fi