Tredu menestyi parhaana koulutuksen järjestäjänä Taitaja 2023-kilpailussa

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu palkittiin parhaiten Taitaja2023-kilpailussa menestyneenä oppilaitoksena. Skills Finland ry jakaa joka vuosi palkinnon valtakunnallisessa ammatillisen koulutuksen seminaarissa kolmelle parhaiten Taitaja-kilpailussa menestyneelle koulutuksen järjestäjälle. Palkinto jaettiin tänä vuonna Kotkassa 15.11. ja sen jakoi Skills Finland ry:n toiminnanjohtaja Maria Ekroth.

Tredu menestyi toukokuussa 2023 järjestetyssä Taitaja 2023-kilpailussa loistavasti. Kotiin tuotiin yhteensä 13 mitalia: kaksi SM-kultamitalia, seitsemän SM-hopeamitalia sekä neljä SM-pronssimitalia. Putkiasennuksesta SM-kultaa voittanut tredulainen Viljami Turve valittiin myös Taitajien taitajaksi, koko Taitaja-kilpailun finaalin parhaaksi kilpailijaksi.

Taitajien taitaja edustaa omaa lajiaan ja toimii ammatillisen koulutuksen keulakuvana. Turve sai palkintona voitostaan Volvo C40 sähköauton vuodeksi käyttöönsä. Turve nähtiin myös Nelosella Amispäiväkirjat-sarjassa, joka kurkistaa seitsemän ammattiin opiskelevan nuoren elämään.

– Taitaja-kisat ovat tärkeässä roolissa ammatillisen koulutuksen positiivisen näkyvyyden nostamisessa. Menestyminen merkitsee Tredulle osoitusta opetuksen ja opiskelijoiden vahvasta ammattiosaamisesta. Toivottavasti se myös vahvistaa uraansa pohtivien nuorten ja heidän huoltajiensa kiinnostusta ammatilliseen koulutukseen, kommentoi ammatillisen koulutuksen johtaja Kirsi Viskari.

Tredu viettää tänä vuonna juhlavuottaan, sillä oppilaitos täytti täydet kymmenen vuotta. Koko olemassaolonsa ajan Tredu on sijoittunut korkealle Taitaja-kilpailuissa sekä ollut aina kymmenen parhaan joukossa. Vuosina 2016, 2017 ja 2019 saavutimme pronssia, vuonna 2018 ja nyt 2023 kultaa. Tredun kilpailupäällikkö Katja Aaltonen on ilahtunut tredulaisten menestyksestä sekä Tredun saamasta tunnustuksesta:

– Tredussa olemisesta ei voisi olla ylpeämpi! Meillä on motivoituneet opettajat, upeat verkostot ja ennen kaikkea rohkeat opiskelijat, jotka haastavat itsensä ja loistavat kilpailussa. Olette voittajia kaikki, Aaltonen hehkuttaa.

Tredun koulutusjohtajat Regina Blom ja Ari Mäkitalo (kuvassa oikealla) sekä valmentajana ja Skills eksperttinä toimiva Tommi Mäntylä (kuvassa toinen vasemmalta) vastaanottivat Tredun palkinnon hymyssä suin. 

Koulutuksen järjestäjien kolmen kärki palkittiin kukin, kunniakirjoin ja palkinnoin. Puiset palkinnot on suunnitellut ja tehnyt huonekalupuuseppälajin kansainvälinen ekspertti Marko Varjos Koulutuskeskus Salpauksesta. Kaksi muuta palkittua oppilaitosta ovat Omnia ja Riveria. Onnittelut kaikille!

Taitaja2023 Espoo -kilpailun kymmenen menestyneintä koulutuksen järjestäjää ovat:

1. Tampereen seudun ammattiopisto Tredu
2. Omnia
3. Riveria
4. Turun ammatti-instituutti
5. Savon ammattiopisto
6. Gradia ja OSAO jaetulla sijalla
8. Ylä-Savon ammattiopisto YSAO
9. Keuda
10. WinNova


Lisätietoja:
Tredun kilpailupäällikkö
Katja Aaltonen
040 726 5209
katja.aaltonen@tampere.fi