Tredu Pirkkalassa miteltiin ”rekkamiestaidoista”

Tredun logistiikka-alan opettaja ja opiskelija

Kilpailu on tarkoitettu Tredun logistiikka-alan opiskelijoille ja se toimii samalla loistavana avauksena kevään Taitaja-kilpailuun valmistautumiseen. Kyseessä oli kolmas kerta kun Tredun kaikkien toimipisteiden opiskelijat kilpailivat keskenään.

Kilpailussa mitattiin taitoja esimerkiksi simulaattorilla, jossa ajettiin pyöräkuormaajalla ja täysperäyhdistelmällä. Tehtävissä ratkaisevaa oli suoritusajan lisäksi polttoaineenkulutuksen minimointi. Tehtävää valvoneelta Markus Valtamolta tuli arvokas vinkki ihan normaalin henkilöautonkin rattiin:
”Pienimpään kulutukseen pääsee rullaamalla. Piha-alueella ajettaessa ei käytännössä tarvita kaasua tai jarrua ollenkaan”.

Kilpailijat tarkistivat valmiiksi lastatun kappaletavarakuorman kuormatilassa, varmistivat pyöräkuormaajan lavetin kyytiin ja tunnistivat erilaista ammattivälineistöä. Lisäksi kilpailijoiden tehtävänä oli lastata rahtikirjojen mukainen kappaletavarakuorma terminaalista. Myös sosiaalisia taitoja mitattiin kun kilpailijat pääsivät ”oikeaan” työhaastatteluun. Ajoneuvotekniikan tehtävässä tuli etsiä syitä auton käynnistysongelmiin ja selvittää näitä puhelimitse korjaamolle.

Logistiikassa ei velttoilla

Vierailijaan teki erityisesti vaikutuksen kilpailijoiden asenne, jännitys oli käsin kosketeltavaa.
”No ei täällä kyllä muutenkaan näy notkuilemista. Meidän opiskelijamme ovat todella motivoituneita”, opettaja Seppo Kaunisto totesi.

Aiemmin kilpailu on järjestetty Hervannassa ja Kurussa, ensi vuonna on tarkoitus kilpailla Nokialla.
”Tapahtuman hienous on eri toimipisteiden opiskelijoiden kohtaaminen ja uusiin toimipisteisiin tutustuminen. Opettajat ovat tässä täysillä mukana, tällaisia päiviä pitäisi olla useammin!”, logistiikka-alan opettaja Jorma Eskola hehkuttaa tyytyväisenä. Tähän on helppo yhtyä – kilpailun jännitys kasvattanee opiskelijoiden paineensietokykyä ja tehtävien aitous palkitsee varmasti osallistujia, viimeistään työelämässä!