Tredulaisilla urheilutähdillä menee loistavasti

Kuvassa vasemmalta: Kirsi Viskari, Nokian sivistysjohtaja Mika Seppänen, Koripalloliiton toimitusjohtaja Kati Packalén ja BC Nokian toiminnanjohtaja Kati Nynäs.

Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa urheilija saa täysosuman – urheilu-uran ja toisen asteen tutkinnon. Tredussa on tällä hetkellä yli 200 akatemiaurheilijaa 38 eri lajissa. Akatemiaurheilijat ovat oman lajiliittonsa näkemyksen mukaan potentiaalisia menestyjiä lajissaan esimerkiksi maajoukkue-edustajina.

Urheilijoiden ammatillinen koulutus on osa toisen asteen urheiluoppilaitosjärjestelmää, jonka tavoitteena on mahdollistaa tavoitteellisesti valmentautuville lahjakkaille nuorille toisen asteen tutkinto ja edellytykset edetä kansalliselle ja kansainväliselle huipulle. Tredu kuuluu olympiakomitean urheiluoppilaitosverkostoon ja on ministeriön hyväksymä virallinen urheiluoppilaitos.

Tredussa voit olla urheilijana kaikissa ammatillisissa perustutkinnoissa. Osassa tutkintoja on mahdollista suorittaa myös korkeakouluopintoja osana perustutkintoa. Hakuvaiheessa urheilijan on tärkeää pohtia huolellisesti, miten yhdistää parhaiten urheilu ja opiskelu. Urheilun ja opintojen yhdistämisessä meillä Tredussa sinua auttavat päätoiminen urheilukoordinaattori Antti Särösalo sekä urheilijoiden OMA-opettajat ja opinto-ohjaajat.

Monien jo olemassa olevien mahdollisuuksien lista kasvaa syksyllä 2023, jolloin Nokialle perustetaan Koripalloakatemia. Akatemiassa ovat mukana Tredu, Nokian lukio, BC Nokia ja Koripalloliitto.

– Meillä Tredussa on tekemisen meininki, Särösalo summaa.

Tredun urheilijaopiskelijat ovat pärjänneet mainiosti niin opinnoissa, kuin urheilussakin. Tredulaiset ovat napanneet muun muassa seuraavanlaisia saavutuksia:

Nea Kytölä – hopeaa potkunyrkkeilyn maailmanmestaruuskisoista
Konsta Helenius (Tappara) ja Sebastian Soini (Ilves) pronssia jääkiekon nuorten maailmanmestaruuskisoista
Maija Väyrynen – kultaa ringeten maailmanmestaruuskisoista
Fanni Hakala – pronssia akrobatiavoimistelun maailmanmestaruuskisoista.

Lisäksi useat tredulaiset ovat saavuttaneet Suomen- ja piirimestaruusmitaleita.

Jo valmistuneilla tredulaisilla ei mene sen huonommin – Tapparassa pelaava Viljami Nieminen teki ensimmäisen liigamaalinsa joulukuun alussa ja taitoluistelija Enja Ruokonen kiertää maailmaa Disney On Ice -kiertueella.

Kuvassa: Kirsi Viskari, Nokian sivistysjohtaja Mika Seppänen, Koripalloliiton toimitusjohtaja Kati Packalén ja BC Nokian toiminnanjohtaja Kati Nynäs sopimassa Nokialla 2023 syksyllä alkavasta Koripalloakatemiasta.