Tredun kahdessa suurimmassa toimipisteessä järjestetään koronarokotusten pop up -päivät

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun kahdessa toimipisteessä järjestetään koronarokotusten pop up -päivät. Hepolamminkadun toimipisteessä rokotetaan maanantaina 13.9.2021 klo 10–14. Santalahdentien toimipisteessä rokotuksia annetaan tiistaina 14.9.2021 klo 10–15.

Pop up -pisteille koronarokotukseen voivat tulla kaikki kyseisen oppilaitoksen opiskelijat, myös toisella paikkakunnalla kirjoilla olevat.

 

 

Rokotukseen ei tarvitse varata aikaa, vaan rokotukseen pääsee jonottamalla. Pitkiä jonoja ei todennäköisesti synny, mutta jonottamiseen kannattaa varautua. Jonottaessa on tärkeä huolehtia turvaväleistä.

Pop up -pisteillä annetaan sekä 1. että 2. rokoteannoksia. Rokoteannosten välissä tulee olla vähintään kuusi viikkoa. Sairastetun koronataudin jälkeen rokote voidaan antaa noin kuuden kuukauden kuluttua. Abiturientit sekä vaihtoon lähtevät voivat nopeuttaa tehosterokotusta – lue asiasta lisää: Koronarokotukset .

Annettava rokote on Modernan Spikevax. Toinen rokoteannos voidaan antaa Modernan rokotteella, vaikka olisi saanut ensimmäisen annoksen eri rokotevalmisteella.

Rokotustilanteeseen tulee ottaa mukaan Kela-kortti, ajokortti tai passi sekä opiskelijakortti. Rokotukseen kannattaa pukeutua niin, että saa helposti olkavarren paljaaksi.

Koronarokotus on maksuton ja sen ottaminen on vapaaehtoista. Alaikäinen toisen asteen opiskelija voi yleensä itse päättää koronarokotteen ottamisesta.

Koronarokotus on mahdollista saada myös Ratinan rokotuspisteellä. Lisätietoja:

 

Koronarokotukset

Teksti:


Marika Haapala