Tredun opiskelijat rakentavat Lempäälän Asuntomessuille talon

Havainnekuva alueesta

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu on valittu yhdeksi rakentajaksi Lempäälän Asuntomessuille, jotka järjestetään vuonna 2026. Lempäälän elinvoimajaosto vahvisti Tredun valinnan rakentajaksi kokouksessaan 15.1.2024. Talon rakentaminen Asuntomessuille on hieno mahdollisuus nostaa ammattiosaamisen ja ammatillisen koulutuksen näkyvyyttä.

Messutalo rakentuu opiskelijatyönä

Tredu rakentaa opiskelijatyönä omakotitalon Asuntomessualueelle Lempäälän Saikkaan.

– Me Tredussä näemme Asuntomessut todella hienona oppimismahdollisuutena eri alojen opiskelijoille.  Tilaisuus innostaa meitä ja tulemme tarttumaan siihen laajasti eri toimipisteissä ja koulutusaloilla ympäri Pirkanmaan, sanoo Tredun johtaja Kirsi Viskari.

Messutalon suunnittelu ja rakentaminen tarjoaa opiskelijoille aidon oppimisympäristön. Talon suunnittelu- ja rakennustyöhön tulee osallistumaan opiskelijoita yli kymmeneltä eri osaamisalalta. Oppimisympäristö tarjoaa työssäoppimispaikkoja lukuisille opiskelijoille, jotka opiskelevat esimerkiksi talotekniikkaa, pintakäsittelyä, sisustussuunnittelua tai maarakennusta.

– Haluamme Lempäälässä toimia kehitys- ja kasvualustana luoden Suomeen laadukasta koulutusta, uusia ideoita ja uutta osaamista. Asuntomessut Lempäälässä tarjoaa konkreettisia ilmastoviisaita ratkaisuja ja ikkunan tulevaisuuden rakentamiseen. Tredun hanke kokoaa yhteen monipuolisesti opiskelijoita ja osaamista yli toimipiste- ja kuntarajojen. Sitä mahdollistavat osaltaan myös hyvät joukkoliikenneyhteydet ja vahva tahtotila yhdessä tekemiseen. Konkreettinen, merkityksellinen tekeminen vahvistaa opiskelijoiden taitoja ja motivaatiota matkalla kohti omaa alaa ja tulevaisuuden työelämää. Otamme ilolla vastaan tämän oppilaitosyhteistyöhankkeen, toteaa Lempäälän kunnan elinvoimapäällikkö Maria Virtanen.

Aidot työtehtävät Asuntomessujen talonrakennustyömaalla tarjoavat Tredun opiskelijoille tärkeää oppia muun muassa eri ammattilaisten yhteistyöstä. Kuvassa Tredun opiskelijoita oppimisympäristössä.

Tavoitteena kestävä ja ekologinen puutalo

Tredun messutalosta tulee puurakenteinen omakotitalo, jossa käytetään uusiutuvia materiaaleja ja uusiutuvaa energiaa. Kestävän kehityksen ja kiertotalouden mukainen ilmastovastuullinen rakentaminen tarjoaa opiskelijoille tärkeän ja todenmukaisen kokemuksen siitä, kuinka rakennetaan vastuullisesti.

Hankkeen aikana Tredu tekee yhteistyötä Tampereen ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston kanssa.

Lisätiedot

Projektipäällikkö Pekka Seppänen
pekka.seppanen@lempaala.fi
p. 044 486 3614

Koulutuspäällikkö Matti-Pekka Tuomilehto
matti-pekka.tuomilehto@tampere.fi
p. 050 301 0483