Tredun uusi merkonomikoulutus vie vastuullisuusosaamista työpaikoille

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu alkaa kouluttaa kestävän liiketoiminnan osaajia. Kokonaan verkossa toteutettava merkonomikoulutus on mahdollista aloittaa jo tämän kevään aikana.

 

Kestävän kehityksen huomioiminen on osa jokaisen alan ammattitaitoa. Se, että kestävä kehitys on Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa haluttu sitoa kiinteästi liiketoiminnan perustutkintoon, vastaa sekä työelämän että opiskelijoiden tarpeisiin.

Tampereen seudun ammattiopisto Tredulla on Tampereen kaupungin yksikkönä omat tavoitteensa Hiilineutraali Tampere 2030 -tiekartassa. Yksi tavoitteista on muodostaa opiskelijoille kestävän kehityksen oppimispolkuja eri aloille. Tällä tavoin halutaan vahvistaa opiskelijoiden ja työpaikkojen vastuullisuusosaamista.

Kestävän liiketoiminnan opiskelijoiden mukana vastuullinen ajattelu ja osaaminen leviää myös niihin yrityksiin ja organisaatioihin, joissa vastuullisuuteen ei ole vielä kiinnitetty kovin paljon huomiota.

Kestävän liiketoiminnan opinnoissa korostetaan esimerkiksi ilmastovastuullista toimintaa, vastuullisuusviestintää ja kestävän kehityksen edistämistä liiketoiminnassa, myynnissä ja markkinoinnissa. Koulutuksen aikana syvennytään myös kiertotalouteen ja sen liiketoimintamahdollisuuksien kehittämiseen.

Tutkinto opiskellaan työn ohessa joko oppisopimuskoulutuksena tai koulutussopimuksella. Varsinainen opetus tapahtuu kokonaan verkossa ja siinä hyödynnetään tiimioppimisen mallia.

Ensimmäinen haku koulutukseen päättyy 23.2. Koulutus kestää pohjakoulutuksesta riippuen noin 1–2 vuotta.

 

Teksti:


Hanna Määttänen