Valmistuva opiskelija: Ville Saarinen, kasvatus- ja ohjausala

Ville Saarinen

Ville Saarinen valmistuu Tredusta nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi ja ylioppilaaksi. Hän valitsi koulutuksen, koska halusi saada ohjaamisosaamista ja samalla valmiudet jatko-opintoja varten. Ohjaamisen Saarinen aloitti jo 9.-luokkalaisena viikottaisessa liikuntakerhossa.  

Saarinen kehuu Tredun joustavuutta. Omaa aiempaa kokemusta ja osaamista on luettu hyväksi, ja työssäoppimiset ja lukio-opinnot on saatu aseteltua sopivasti kalenteriin.

– Luottamus itseeni on kasvanut huimasti viimeisen kolmen vuoden aikana, Saarinen kertoo. – Vaikka tulisi epäonnistumisia, tulee itselle ainakin pieni kipinä, että minulla on vielä mahdollisuus onnistua.

Opintojen ajalta mieleen on jäänyt erityisesti läsnäoleva englanninopettaja, joka kuunteli opiskelijoiden huoletkin. Häneltä Saarinen oppi myös yleisiä opiskelemisen taitoja.

Luottamus itseeni on kasvanut huimasti viimeisen kolmen vuoden aikana.

Saarinen on hakenut korkeakouluun opiskelemaan matematiikkaa. Jos ovet eivät aukea, hän aikoo ohjata täysipäiväisesti, sillä töitä alalla riittää. Oppimisen intoa kuitenkin on, ja Saarinen on varma, että tulee vielä opiskelemaan lisää.  

Saarinen vinkkaa muille opiskelijoille:
– Tuo rohkeasti omat näkemyksesi esiin. Kun kerrot ne kunnioittavasti ja rakentavasti esiin, kokemuksiasi ja näkemyksiäsi kuunnellaan kyllä.

Onnea valmistuvalle opiskelijalle!