Oppimiskylät


Suoraan töihin lyhyellä koulutuksella!

Etsitkö mahdollisuutta päästä kiinni työelämään? Kiinnostaako alan vaihto ripeällä aikataululla? Haluaisitko kehittää osaamistasi työpaikassa aitoja työtehtäviä tekemällä?

Oppimiskylä yhdistää työn ja tekijän. Yhteistyöyrityksissämme on avoimia työpaikkoja, joihin haemme koko ajan työntekijöitä. Meillä oppimiskylässä suoritat tutkinnon osa mahdollisessa tulevassa työpaikassasi. Jos kaikki menee nappiin, voit saada vakituisen työpaikan yrityksestä.

Tredun monialaiset oppimiskylät on tarkoitettu kuntakokeilun asiakkaille tai työttömyysuhan alaisille 20 vuotta täyttäneille työnhakijoille, joita innostaa osaamisen hankkiminen tekemällä työtehtäviä asiakastyökohteissa ja alan yrityksissä. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta alalta.

Koulutus järjestetään koulutustarpeesi mukaan aloille, joilla on hyvät työllistymismahdollisuudet. Ilmoitathan hakemuksessasi sinua kiinnostavan koulutusalan ja tutkinnon. Koulutuksen yksilöllisyys näkyy henkilökohtaisena palveluna niin oppilaitoksessa kuin TE-palveluissa sekä oman opiskelupolun suunnittelussa ja toteutuksessa. Tämä työvoimakoulutusmalli on harkinnanvarainen ja jokainen hakemus käsitellään tapauskohtaisesti.

Hae Tredun Oppimiskylät -työvoimakoulutukseen

Täytä hakemus TE-palvelujen sivustolla.

Avoimet paikat ja koulutukset

 • Tredun opiskelija seisoo ison pyykkiastian vieressä

  Juha opiskeli työvaltaisesti Lielahden pesulassa. Hän suoritti yhden tutkinnon osan ja sai vakituisen työpaikan.

  Oppimiskylä hakee opiskelijoita työvaltaiseen oppimiseen Hiedanrannan ja Lielahden yrityksiin.

  Oppimiskylä on tarjoaa matalan kynnyksen väylän koulutukseen ja työelämään. Oppimiskylässä opiskelu tapahtuu yrityksissä ja on työvaltaista. Jokaiseen avoinna olevaan paikkaan on erilliset kriteerit.

  Osatutkinto räätälöidään sekä opiskelijan että yrityksen tarpeisiin. Opiskelija on koulutuksen ajan Tredun vakuutusten piirissä ja Tredun kirjoilla.

  Lue lisää Hiedanrannan oppimiskylästä!

  Hiedanrannan oppimiskylä

  Avoimet koulutuspaikat

  Tule meille Hiedanrannan oppimiskylään opiskelemaan koulutussopimuksella. Meillä  suoritat ammatissa tarvittavat tutkinnon osat ja korttikoulutukset. Jos kaikki menee nappiin, voit saada vakituisen työpaikan!

  Kaikissa koulutussopimuksissa työaika on 35 h/vko (5 pv viikossa, 7 h päivässä). Opiskelijalla on tarvittaessa mahdollisuus saada erityisopettajan ja S2-opettajan tuki.

  Opiskelu tapahtuu työvoimakoulutuksena, mikäli TE-toimisto koulutuksen hyväksyy. Jos kiinnostuit koulutuksista, ota yhteyttä OMA-valmentajaasi.

  Tuotantotyöntekijäksi, sähkö- ja automaatioalan osatutkinto

  Oletko innostunut laajentamaan osaamistasi innovatiivisessa yrityksessä energian parissa? Pysyvätkö työkalut kädessäsi? Työssäsi räätälöit sähkökaappeja asiakkaiden tarpeisiin.  Työ edellyttää aiempaa kokemusta tai harrastuneisuutta metalli- tai konealalta ja kiinnostusta täydentää osaamista. Lisäksi työntekijältä odotetaan kykyä työskennellä itsenäsisesti ja oma-aloitteisesti sekä hyviä tiimityötaitoja.

  Ylläpitosiivouspalvelun osatutkinto

  Hae lyhyeen täsmäkoulutukseen ja työllisty nopeasti puhtaanapitoalalle. Olet etsimämme henkilö, jos pärjäät hyvin ihmisten kanssa, jaksat tehdä fyysisesti vaativaa työtä ja osaat suomea. Etsimme 2-4 henkilöä puhtaanapitoalan yritykseen työssäoppimaan.

  Elintarvikealan osatutkinto

  Opiskeluympäristönä on moderni, standardit täyttävä, ympäristöystävällinen lihanjalostustehdas. Osatutkintovaihtoehtoina on Elintarviketuotannossa toimiminen tai Lihateollisuuden prosessien ohjaus. Olet etsimämme henkilö, jos sinulla on hyvä fyysinen kunto, olet itsenäinen ja omatoiminen linjastotyöntekijä, motivoitunut ja joustava tiimityöntekijä. Lisäksi viestintä ja työohjeiden ymmärtäminen suomen kielellä onnistuu hyvin. Etsimme 2 työntekijää linjastotyöhön. Opintoaika on noin 6 kk ja alkaa heti.

  Lisäksi kauttamme tutkinnon osa Ilmastovastuullinen toiminta 

  Ammatillisen oppimispaikan tutkinnon osan suorittamista varten tarjoavat

  1) innovatiivinen kiertotalousyritys Digi Toilet Systems Oy ja

  2) Lielahden pesula.

  Opintoaika on 2-4 kk keväällä 2023. Opiskelijalla on mahdollisuus saada normaalin osatutkintoon johtavan ammatillisen koulutuksen lisäksi erityisopettajan ja S2-opettajan tuki. Työaika on 35 h/vko (5 pv viikossa, 7 h päivässä). Opiskelu tapahtuu työvoimakoulutuksena, mikäli TE-toimisto koulutuksen hyväksyy. Jos kiinnostuit koulutuksesta, ota yhteyttä OMA-valmentajaasi.

  Lisätietoja

  Projektityöntekijä                               Ammatillinen ohjaaja

  Anne Meronen                                    Antti Vapaavuori

  +358 41 730 7967                              +358 40 198 6485

  anne.meronen@tampere.fi               antti.vapaavuori@tampere.fi

 • Tredun oppimiskylän opiskelija vaihtaa sudatinta ilmastointilaitteeseen.

  Opiskelija huoltaa ilmastointilaitetta Hiedanrannan oppimiskylässä.

  Kiinteistöhuollon osaajaksi Hiedanrannassa

  Tiesitkö, että kiinteistöhuollon yrityksillä on tällä hetkellä huutava pula osaavista työntekijöistä?

  Tule meille Hiedanrannan oppimiskylään opiskelemaan kiinteistöpalvelualan ammattilaiseksi. Opit alan töitä Hiedanrannan tehdasalueen huolto- ja kunnossapitotehtävissä.

  Koulutuksen tavoitteena on suorittaa osatutkinto puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta, kehittyä kiinteistöhuollon osaajaksi ja työllistyä alan työtehtäviin. Kiinteistöhuollon työtehtäviä tehdään alan ammattilaisten ohjauksessa asiakastyökohteissa ja alan yrityksissä. Hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä aidoissa työtehtävissä alan työkohteissa.

  Alla olevan linkin kautta pääset lukemaan lisää.

  Kiinteistöhuollon osaajaksi Hiedanrannassa

  Lisätiedot

  Tuntiopettaja

  Onni Orsmaa

  +358 44 423 5897
  onni.orsmaa@tampere.fi

 • Oriveden kanpuksen yritykset tarjoavat oppimisympäristön, jossa on mahdollista suorittaa osatutkintoja seuraavissa perustutkinnoissa: Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, ravintola- ja cateringalan perustutkinto, liiketoiminnan perustutkinto ja matkailualan perustutkinto.

  Oriveden Kampusta hallinnoiva Kulttuuriosuuskunta Pro Orivesi järjestää tapahtumia ja vuokraa kampuksen tiloja kulttuuri-, koulutus- ja yritystoimintaan. Kampuksella on majoitus- ja ruokailupalvelut.

  Lisätiedot

  Opinto-ohjaaja

  Johanna Ala-Korpi

  044 766 4463
  johanna.ala-korpi@tampere.fi

Oppimiskylät tarjoavat sinulle mahdollisuuden

 • suorittaa tutkinnon osa tai sen osia
 • tutustua mahdolliseen uuteen työpaikkaasi ja
 • työllistyä.

Oppimiskylässä opiskelet työvaltaisesti yrityksessä, jossa on rekrytointitarve. Suoritat tutkinnon osan tai sen osia työpaikkaohjaajan sekä ammatillisen opettajan ohjauksessa. Aiempi osaaminen luetaan sinulle hyväksi. Saat tukea ammatilliselta ohjaajalta. Tarvittaessa saat tukea myös erityisopettajalta ja suomen kielen opettajalta.

Oppimiskylissä voit suorittaa työvoimakoulutuksena tutkinnon osia mm. seuraavilta aloilta

 • puhtaus- ja kiinteistöpalveluala
 • pintakäsittelyala
 • kasvatus- ja ohjausala
 • ravintola- ja catering-ala
 • liiketoiminta-ala
 • matkailuala
 • logistiikka-ala

Huomiothan, että tarjonta vaihtelee. Tarkista aina kyseisen oppimiskylän alasvetovalikon takaa viimeisin tilanne.

Oppimiskyliä on kaksi

 • Hiedanrannan oppimiskylä, Tampere
 • Oriveden oppimiskylä

Pääsyvaatimukset

 • Ammatillisen koulutuksen tarve
 • Alakohtainen kielitaitotaso

Hakeminen oppimiskylään

Työtön työnhakija, ota yhteyttä OMA-valmentajaasi ja keskustele hänen kanssaan toiveestasi opiskella oppimiskylässä.

Tredun opiskelijat kunnostavat Pispalan koulun puuovia Hiedanrannan oppimiskylässä.