Oppimiskylät


Kohti työpaikkaa

Etsitkö mahdollisuutta päästä kiinni työelämään tai uudelle alalle? Haluaisitko kehittää osaamistasi työpaikassa aitoja työtehtäviä tekemällä ja vahvistaa työelämätaitojasi?

Tule meille Tredun oppimiskyliin tutustumaan mahdolliseen uuteen työpaikkaasi ja suorittamaan tutkinnon osa tai sen osia!

Tredun monialaiset oppimiskylät on tarkoitettu kuntakokeilun asiakkaille tai työttömyysuhan alaisille 20 vuotta täyttäneille työnhakijoille, joita innostaa osaamisen hankkiminen tekemällä työtehtäviä asiakastyökohteissa ja alan yrityksissä. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta alalta.

Koulutus järjestetään koulutustarpeesi mukaan aloille, joilla on hyvät työllistymismahdollisuudet. Ilmoitathan hakemuksessasi sinua kiinnostavan koulutusalan ja tutkinnon. Koulutuksen yksilöllisyys näkyy henkilökohtaisena palveluna niin oppilaitoksessa kuin TE-palveluissa sekä oman opiskelupolun suunnittelussa ja toteutuksessa. Tämä työvoimakoulutusmalli on harkinnanvarainen ja jokainen hakemus käsitellään tapauskohtaisesti.

Hae Tredun Oppimiskylät -työvoimakoulutukseen

Täytä hakemus TE-palvelujen sivustolla.

Oppimiskylä tarjoaa sinulle mahdollisuuden

 • työllistyä
 • suorittaa tutkinnon osa tai sen osia
 • tutustua sinua kiinnostavaan alaan ja mahdolliseen tulevaan työpaikkaan.

Oppimiskylässä opiskelet oikeassa työpaikassa aitoja työtehtäviä tekemällä. Suoritat tutkinnon osan tai sen osia ammatillisen opettajan ohjauksessa. Aiempi osaaminen luetaan sinulle hyväksi. Saat tukea ammatilliselta ohjaajalta. Tarvittaessa saat tukea myös erityisopettajalta ja suomen kielen opettajalta.

Oppimiskylissä voit suorittaa työvoimakoulutuksena tutkinnon osia mm. seuraavilta aloilta

 • puhtaus- ja kiinteistöpalveluala
 • pintakäsittelyala
 • kasvatus- ja ohjausala
 • ravintola- ja catering-ala
 • liiketoiminta-ala
 • matkailuala
 • logistiikka-ala

Huomiothan, että tarjonta vaihtelee. Tarkista aina kyseisen oppimiskylän alasvetovalikon takaa viimeisin tilanne.

Oppimiskyliä on kolme

 • Hiedanrannan oppimiskylä, Tampere
 • Nokian oppimiskylä
 • Oriveden oppimiskylä

Pääsyvaatimukset ja hakeutuminen oppimiskylään

 • Ammatillisen koulutuksen tarve ja työllistyminen
 • Alakohtainen kielitaitovaatimus
 • Työtön työnhakija, ota yhteyttä OMA-valmentajaasi.

Avoimet paikat ja koulutukset

 • Hiedanrannan oppimiskylä tarjoaa vaihtuvia työssäoppimispaikkoja eri aloille.

  Oppimiskylä hakee opiskelijoita työvaltaiseen oppimiseen Hiedanrannan ja Lielahden yrityksiin.

  Oppimiskylä on Hiedanrannassa sijaitseva ja Lielahden alueelle laajentuva ammatillisen koulutuksen pilotti, joka tarjoaa matalan kynnyksen väylän koulutukseen ja työelämään. Oppimiskylässä opiskelu tapahtuu yrityksissä ja on työvaltaista. Jokaiseen avoinna olevaan paikkaan on erilliset kriteerit.

  Osatutkinto räätälöidään sekä opiskelijan että yrityksen tarpeisiin. Opiskelija on koulutuksen ajan Tredun vakuutusten piirissä ja Tredun kirjoilla.

  Lue lisää Hiedanrannan oppimiskylästä!

  Hiedanrannan oppimiskylä

  Avoimet koulutuspaikat

  Tule meille Hiedanrannan oppimiskylään opiskelemaan koulutussopimuksella. Meillä  suoritat ammatissa tarvittavat tutkinnon osat ja korttikoulutukset. Jos kaikki menee nappiin, voit saada vakituisen työpaikan!

  Kaikissa koulutussopimuksissa työaika on 35 h/vko (5 pv viikossa, 7 h päivässä). Opiskelijalla on tarvittaessa mahdollisuus saada erityisopettajan ja S2-opettajan tuki.

  Opiskelu tapahtuu työvoimakoulutuksena, mikäli TE-toimisto koulutuksen hyväksyy. Jos kiinnostuit koulutuksista, ota yhteyttä OMA-valmentajaasi.

  Autoalan osatutkinto

  Hae meille oppimiskylään, jos olet kiinnostunut autoalasta, motivoitunut oppimaan uutta, oma-aloitteinen, luottava ja itsenäinen. Lisäksi asiakaspalvelu sujuu sinulta suomen kielellä. Koulutussopimuspaikka on savuton työpaikka. Opinnot kestävät noin 6 kuukautta ja alkavat syksyllä 2022.

  Logistiikka-alan osatutkinto

  Työ edellyttää kokemusta Avanti-pienkuormaajalla ajosta ja kiinnostusta prosessinhoitoon. Työhön kuuluu raaka-aineen ja lopputuotteen kuljettamista sekä rankapuun haketusta. Työntekijältä edellytetään oma-aloitteisuutta, luotettavuutta. Opintoaika on 4 – 6kk ja alkaa sopimuksen mukaan.

  Ravintola- ja catering-alan osatutkinto

  Jos sinulla on aiempaa kokemusta keittiötöistä, pystyt käsittelemääm kaikkia ruoka-aineita ja sinulla on sujuva suomen kielen taito, hae meille suorittamaan ravintola-alan osatutkinto. Työ edellyttää oma-aloitteisuutta, itsenäistä työotetta, hyvää fyysistä kuntoa ja motivaatiota oppia uutta. Tarvittavat luvat (hygienia – ja alkoholipassi, EA1) voit suorittaa Tredussa. Ajokortti on plussaa muttei välttämätön. Opintoaika on 4-6 kuukautta.

  Sähkö- ja automaatioalan osatutkintoa

  Oletko innostunut laajentamaan osaamistasi innovatiivisessa yrityksessä energian parissa? Työssäsi räätälöit sähkökaappeja asiakkaiden tarpeiden mukaisiksi.  Työ edellyttää aiempaa kokemusta metalli- tai konealalta ja kiinnostusta täydentää osaamista. Lisäksi työntekijältä odotetaan kykyä työskennellä itsenäsisesti ja oma-aloitteisesti sekä hyviä tiimityötaitoja.

  Ylläpitosiivouspalvelun osatutkinto

  Hae lyhyeen täsmäkoulutukseen ja työllisty nopeasti puhtaanapitoalalle. Olet etsimämme henkilö, jos pärjäät hyvin ihmisten kanssa, jaksat tehdä fyysisesti vaativaa työtä ja puhut sujuvasti suomea. Etsimme 2-4 henkilöä vahvistamaan tiimiämme.

  Elintarvikealan osatutkinto

  Opiskeluympäristönä on moderni, standardit täyttävä, ympäristöystävällinen lihanjalostustehdas. Osatutkintovaihtoehtoina on Elintarviketuotannossa toimiminen tai Lihateollisuuden prosessien ohjaus. Olet etsimämme henkilö, jos sinulla on hyvä fyysinen kunto, olet itsenäinen ja omatoiminen linjastotyöntekijä, motivoitunut ja joustava tiimityöntekijä. Lisäksi viestintä ja työohjeiden ymmärtäminen suomen kielellä onnistuu hyvin. Etsimme tiimiimme 2 työntekijää. Opintoaika on noin 6 kk ja alkaa syksyllä 2022.

  Lisäksi kauttamme tutkinnon osa Ilmastovastuullinen toiminta 

  Opintoaika on 2-4 kk ja alkaa syksyllä 2022. Ammatillisen oppimispaikan tarjoaa innovatiivinen kiertotalousyritys Digi Toilet Systems Oy. Opiskelijalla on mahdollisuus saada normaalin osatutkintoon johtavan ammatillisen koulutuksen lisäksi erityisopettajan ja S2-opettajan tuki.

  Työaika on 35 h/vko (5 pv viikossa, 7 h päivässä). Opiskelu tapahtuu työvoimakoulutuksena, mikäli TE-toimisto koulutuksen hyväksyy. Jos kiinnostuit koulutuksesta, ota yhteyttä OMA-valmentajaasi.

  Lisätietoja:

  Projektityöntekijä                               Ammatillinen ohjaaja

  Anne Meronen                                    Antti Vapaavuori

  +358 41 730 7967                              +358 40 198 6485

  anne.meronen@tampere.fi               antti.vapaavuori@tampere.fi

 • Tiesitkö, että kiinteistöhuollon yrityksillä on pulaa osaavista työntekijöistä?

  Kiinnostaako sinua osaamisen hankkiminen oppimalla työtehtäviä asiakastyökohteissa ja alan yrityksissä? Hiedanrannan Oppimiskylässä voit opiskella kiinteistöpalvelualan ammattilaiseksi.

  Kiinteistöhuollon osaajaksi Hiedanrannassa

  Koulutuksen tavoitteena on suorittaa osatutkinto puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta, kehittyä kiinteistöhuollon osaajaksi ja työllistyä alan työtehtäviin. Kiinteistöhuollon työtehtäviä tehdään alan ammattilaisten ohjauksessa asiakastyökohteissa ja alan yrityksissä. Hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä aidoissa työtehtävissä alan työkohteissa.

  Alla olevan linkin kautta pääset lukemaan lisää

  Kiinteistöhuollon osaajaksi Hiedanrannassa

  Lisätiedot

  Tuntiopettaja

  Onni Orsmaa

  +358 44 423 5897
  onni.orsmaa@tampere.fi

 • Tiesitkö, että kiinteistöhuollon yrityksillä on pulaa osaavista työntekijöistä?

  Kiinnostaako sinua osaamisen hankkiminen oppimalla työtehtäviä asiakastyökohteissa ja alan yrityksissä? Nokian oppimiskylässä voit opiskella kiinteistöpalvelualan ammattilaiseksi.

  Kiinteistönhoidon perusosaaja

  Koulutuksen tavoitteena on suorittaa osatutkinto puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta, kehittyä kiinteistöhuollon osaajaksi ja työllistyä alan työtehtäviin. Kiinteistöhuollon työtehtäviä tehdään alan ammattilaisten ohjauksessa asiakastyökohteissa ja alan yrityksissä. Hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä aidoissa työtehtävissä alan työkohteissa.

  Alla olevan linkin kautta pääset lukemaan lisää.

  Kiinteistönhoidon perusosaaja

  Kiinteistöhuollon osaajaksi Nokialla, työvaltainen koulutus

  Koulutuksen tavoitteena on kehittyä kiinteistöhuollon osaajaksi valittujen tavoitteiden mukaisesti ja suorittaa osa puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta sekä työllistyä alan työtehtäviin. Kiinteistöhuollon työtehtäviä tehdään alan ammattilaisten ohjauksessa asiakastyökohteissa ja alan yrityksissä. Hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä aidoissa työtehtävissä alan työkohteissa. Koulutus mahdollistaa opiskelun kolmella eri tavoitetasolla kiinteistönhoidon perusosaajasta moniosaajaksi.

  Lue lisää aiheesta ja hae koulutukseen!

  Kiinteistöhuollon osaajaksi Nokialla, työvaltainen koulutus – Tredu – Tampereen seudun ammattiopisto

  Lisätiedot:

  Opinto-ohjaaja                                                               Tiimivastaava

  Pekka Korhonen                                                          Mika Hämäläinen

  puh: 041 730 9065                                                         puh: 040 806 4777

  pekka.korhonen@tampere.fi                                         mika.hamalainen@tampere.fi

 • Oriveden Kampusta hallinnoiva Kulttuuriosuuskunta Pro Orivesi järjestää tapahtumia ja vuokraa kampuksen tiloja kulttuuri-, koulutus- ja yritystoimintaan. Kampuksella on majoitus- ja ruokailupalvelut.

  Kampuksen yritykset tarjoavat oppimisympäristön, jossa on mahdollista suorittaa osatutkintoja seuraavissa perustutkinnoissa: Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto, puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, ravintola- ja cateringalan perustutkinto, liiketoiminnan perustutkinto ja matkailualan perustutkinto.

  Lisätiedot

  Opinto-ohjaaja

  Johanna Ala-Korpi

  044 766 4463
  johanna.ala-korpi@tampere.fi