Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Elektroniikka-asentaja

Nykyaikaisessa yhteiskunnassa elektroniikkaa on kaikkialla. Ilman sitä yhteiskunta ei toimi. Opiskele itsellesi alati kehittyvä tulevaisuuden ammatti.

Jatkuva haku

Hakuaika 15.04. - 05.06.2024.

Haku koulutukseen opintopolussa
Hakuaika
15.04. - 05.06.2024
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Nykyaikaisessa yhteiskunnassa elektroniikkaa on kaikkialla. Ilman sitä yhteiskunta ei toimi. Opiskele itsellesi alati kehittyvä tulevaisuuden ammatti.

Elektroniikka-asentajan opinnoissa perehdyt elektronisten laitteiden valmistukseen, huoltoon ja asennukseen, Opit käsittelemään oikein elektroniikka-asennuksissa tarvittavia komponentteja ja materiaaleja sekä käyttämään tarvittavia työkaluja ja mittavälineitä. Monien laitteiden toimintaan tarvitaan myös ohjelmointitaitoja.

Elektroniikka-alan ammattilaisia työskentelee elektroniikkalaitteiden valmistustehtävissä monenlaisissa yrityksissä. Valmistettavat laitteet voivat olla kulutuselektroniikkaa, teollisuuden koneiden osia tai ne voivat liittyä vaativien olosuhteiden laitteisiin, kuten kaivinkoneisiin tai metsäkoneisiin. Elektroniikka-asentaja voi työskennellä huoltotehtävissä ja korjaustehtävissä tietokoneliikkeessä, teleoperaattoreiden palveluksessa tai terveydenhuollon laitteiden parissa. Elektroniikka-asentaja voi toimia myyjänä kodinelektroniikkaa ja tietotekniikkaa myyvissä liikkeissä. Hän voi toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon (180 osp) suorittaneella on alan tehtävissä edellytetty ammattitaito, ja hän osaa toimia tieto- ja viestintäteknisessä ympäristössä asiakaslähtöisesti. Tredussa voi opiskella elektroniikka-asentajaksi, it-tukihenkilöksi, ohjelmistokehittäjäksi ja tietoverkkoasentajaksi.

Koulutuksen suunniteltu kesto on kaksi vuotta. Koulutuksesi laajuus suunnitellaan aikaisempien opintojesi, työn tai muun soveltuvan kokemuksen kautta hankitun osaamisen perusteella. Koulutus on kokoaikaista ja päivämuotoista lähiopiskelua. Lähiopintojen lisäksi on etä- ja verkko-opiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Koulutus järjestetään pääosin arkipäivisin klo 8-16 Hepolamminkadun toimipisteessä. Joitakin osia koulutuksesta toteutetaan myös muissa Tredun toimipisteissä. Koulutukseen sisältyy työpaikalla tapahtuvaa oppimista, joka toteutetaan yritysten työaikoja noudattaen.

Opintojen aloitus: 5.8.2024

Koulutusaika: 5.8.2024 – 31.5.2026

ePerusteet – Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Koulutus soveltuu sinulle, jos

Pohjakoulutusvaatimuksena on aiemmin suoritettu lukio tai ammatillinen perustutkinto.

Kielitaitotaso B1.1

Elektroniikka-asentajan työssä tarvitaan kädentaitoja, tarkkuutta ja huolellisuutta. Myös asiakaspalvelu- ja yhteistyötaidot ovat tarpeen. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

 • keskittymis- ja päättelykyky
 • ongelmanratkaisukyky
 • omatoimisuus
 • pitkäjänteisyys
 • vuorovaikutustaidot
 • looginen päättelykyky
 • hienomotoriikka
 • kielitaito
 • halu ja kyky oppia jatkuvasti uutta

Näin haet

Hakujakso 15.4.-5.6.2024. Hakuaika alkaa ja päättyy klo 12.00.

Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi.

Haastattelupäivämäärä ilmoitetaan hakijoille myöhemmin. Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Liitä hakemukselle:

 • koulu- ja opiskelutodistukset
 • työtodistukset
 • kielitodistus suomen kielen taidosta, jos äidinkielesi ei ole suomi (tarvittaessa kutsutaan kielikokeeseen)

Ilman liitteitä tulleita hakemuksia ei voida käsitellä. Antamiasi tietoja käytetään opiskelijavalinnan perusteena, joten täytä lomake huolellisesti. Opinto-ohjaajamme on tarvittaessa sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla hakemuksen käsittelyn yhteydessä.

Kysy lisää

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere

Opinto-ohjaaja

Minna Majuri

Hepolamminkatu tiimivastaava