Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Elektroniikka-asentaja

Nykyaikaisessa yhteiskunnassa elektroniikkaa on kaikkialla. Ilman sitä yhteiskunta ei toimi. Opiskele itsellesi alati kehittyvä tulevaisuuden ammatti.

Hakuaika
Hakuaika on päättynyt.
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
03.08.2022
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Nykyaikaisessa yhteiskunnassa elektroniikkaa on kaikkialla. Ilman sitä yhteiskunta ei toimi. Opiskele itsellesi alati kehittyvä tulevaisuuden ammatti.

Elektroniikka-asentajan opinnoissa perehdyt elektronisten laitteiden valmistukseen, huoltoon ja asennukseen, Opit käsittelemään oikein elektroniikka-asennuksissa tarvittavia komponentteja ja materiaaleja sekä käyttämään tarvittavia työkaluja ja mittavälineitä. Monien laitteiden toimintaan tarvitaan myös ohjelmointitaitoja.

Elektroniikka-alan ammattilaisia työskentelee elektroniikkalaitteiden valmistustehtävissä monenlaisissa yrityksissä. Valmistettavat laitteet voivat olla kulutuselektroniikkaa, teollisuuden koneiden osia tai ne voivat liittyä vaativien olosuhteiden laitteisiin, kuten kaivinkoneisiin tai metsäkoneisiin. Elektroniikka-asentaja voi työskennellä huoltotehtävissä ja korjaustehtävissä tietokoneliikkeessä, teleoperaattoreiden palveluksessa tai terveydenhuollon laitteiden parissa. Elektroniikka-asentaja voi toimia myyjänä kodinelektroniikkaa ja tietotekniikkaa myyvissä liikkeissä. Hän voi toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon (180 osp) suorittaneella on alan tehtävissä edellytetty ammattitaito, ja hän osaa toimia tieto- ja viestintäteknisessä ympäristössä asiakaslähtöisesti. Tredussa voi opiskella elektroniikka-asentajaksi, it-tukihenkilöksi, ohjelmistokehittäjäksi ja tietoverkkoasentajaksi.

Koulutuksen suunniteltu kesto on kaksi vuotta. Koulutuksesi laajuus suunnitellaan aikaisempien opintojesi, työn tai muun soveltuvan kokemuksen kautta hankitun osaamisen perusteella. Koulutus on kokoaikaista ja päivämuotoista lähiopiskelua. Lähiopintojen lisäksi on etä- ja verkko-opiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Päiväkoulutus, voi sisältää iltaopetusta. Koulutus toteutetaan pääosin arkipäivisin klo 8-16 välisenä aikana Hepolamminkadun toimipisteessä Tampereella. Joissakin tilanteissa voidaan jokin osuus toteuttaa myös iltaopintoina klo 16 jälkeen tai lauantaisin.

Opintojen aloitus: 3.8.2022.

ePerusteet – Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Koulutus soveltuu sinulle, jos

Pohjakoulutus lukio ja/tai ylioppilastutkinto tai toinen ammatillinen perustutkinto.

Kielitaitotaso B1.1

Elektroniikka-asentajan työssä tarvitaan kädentaitoja, tarkkuutta ja huolellisuutta. Myös asiakaspalvelu- ja yhteistyötaidot ovat tarpeen. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

 • keskittymis- ja päättelykyky
 • ongelmanratkaisukyky
 • omatoimisuus
 • pitkäjänteisyys
 • vuorovaikutustaidot
 • looginen päättelykyky
 • hienomotoriikka
 • kielitaito
 • halu ja kyky oppia jatkuvasti uutta

Näin haet

Hakujakso 4.7.-27.7.2022. Hakuaika alkaa ja päättyy klo 12.00.

Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä. Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi. Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Liitä hakemukselle:

 • koulu- ja opiskelutodistukset
 • työtodistukset
 • kielitodistus suomen kielen taidosta, jos äidinkielesi ei ole suomi (tarvittaessa kutsutaan kielikokeeseen)

Ilman liitteitä tulleita hakemuksia ei voida käsitellä. Antamiasi tietoja käytetään opiskelijavalinnan perusteena, joten täytä lomake huolellisesti. Opinto-ohjaajamme on tarvittaessa sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla hakemuksen käsittelyn yhteydessä.

Kysy lisää

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti tredu.haku@tampere.fi
puhelin 040 170 5649
sivurakennus
Sammonkatu 45
33540 Tampere
avoinna ma 9-15, ti 12-15, ke-pe 9-15

Tredun oppisopimuspalvelut
sähköposti oppi.sopimus@tampere.fi
puhelin 03 5654 7999
avoinna ma ja ke klo 12-15. Muina aikoina yhteydenottopyynnöt sähköpostilla oppi.sopimus@tampere.fi
Hepolamminkatu 10, 33720 Tampere

Opinto-ohjaaja
Minna Majuri

Hepolamminkatu tiimivastaava