Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Kampaaja

Hakuaika
Yhteishaku on päättynyt!
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie

Kampaaja on hiusalan ammattilainen, joka toimii luovuutta, muoto-opillista näkemystä sekä esteettistä silmää vaativissa asiakaspalvelutehtävissä. Hän muotoilee, leikkaa, hoitaa asiakkaan hiuksia ja hiuspohjaa sekä värjää ja kihartaa hiuksia monipuolisesti asiakaspalvelutilanteissa erilaisille asiakkaille. Kampaajan työhön kuuluu myös hiusalan tuotteiden ja oman osaamisen myyntiä sekä ohjausta ja neuvontaa hiusten hoidossa ja tuotteiden käytössä. Kampaaja hyödyntää työssään tietotaitoaan muodista, erilaisista tyyleistä ja palvelee asiakastaan yksilöllisesti. Kampaaja voi laajentaa osaamistaan myös parturin osaamiseen.

Kampaajan työ on yksilöllistä asiakaspalvelua, joko toisen palveluksessa alan yrityksissä, vuokrapaikalla tai itsenäisenä yrittäjänä. Kampaaja voi työskennellä myös erilaisissa hoitoloissa, kylpylöissä, sairaaloissa ja palvelutaloissa. Kampaajia työskentele myös myynti-, konsultointi- ja koulutustehtävissä sekä teatteri- ja media-alan palveluksessa.

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2023 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Kampaajan työ on vaihtelevaa ja itsenäistä suunnittelutyötä vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa. Työ edellyttää hyvää terveyttä, hyviä asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitoja, hahmotuskykyä ja kädentaitoja. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

 • esteettinen näkemys ja luovuus
 • hyvä kolmiulotteinen hahmottaminen
 • hyvä värinäkö
 • erilaisuuden hyväksyminen
 • joustavuus
 • myynti- ja markkinointiosaaminen
 • rohkeus
 • yrittäjähenkisyys

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon kielitaitovaatimus on B1.1.

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto antaa tutkinnon suorittaneille ammattitaitoa palvella asiakkaita sekä myydä hius- ja kauneudenhoitoalan tuotteita ja palveluja. Asiakaspalvelutaitojen lisäksi hyvä tuotetuntemus sekä työ- ja asiakasturvallisuudesta huolehtiminen ovat hius- ja kauneudenhoitoalan ammattilaisen osaamisen ydintä.

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnossa on neljä osaamisalaa ja tutkintonimikkettä:

 • hius- ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisala, kosmetiikkaneuvoja
 • ihon hoidon osaamisala, kosmetologi
 • kampaajatyön osaamisala, kampaaja
 • parturityön osaamisala, parturi

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.02. – 19.03.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla https://www.tredu.fi/hakijalle/yhteishaku/ tai Opintopolussa https://opintopolku.fi/konfo/fi/

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Tiimivastaava
Minna Syvänniemi
puhelin 050 345 1089
sähköposti minna.syvanniemi@tampere.fi

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti tredu.haku@tampere.fi
puhelin 040 170 5649
Hepolamminkatu 10, L-rakennus, 4. krs.
33720 Tampere