Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto, kiinteistönhoidon osaamisala

Kiinteistönhoitaja (PT), Työvaltainen koulutus

Haluatko olla mukana kiinteistön elinkaaren ylläpitotöissä, jossa monipuolinen tekninen osaaminen vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa on jokapäiväistä? Opiskele kiinteistöpalvelualan ammattilaiseksi käytännönläheisessä koulutuksessamme!

Hae koulutukseen

Hakuaika 20.02. - 31.12.2023

Hae koulutukseen
Hakuaika
20.02. - 31.12.2023
Toteutustapa
Monimuoto, Oppisopimus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
Opintojen aloitus henkilökohtaisen suunnitelman mukaan
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Kiinteistönhoitajan tehtävä on huolehtia, että kiinteistö kokonaisuudessaan on taloudellisesti toimiva, turvallinen ja viihtyisä. Kiinteistönhoitaja huolehtii kiinteistöjen taloteknisten järjestelmien, kuten lämmitys-, vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmien ylläpidosta ja säädöstä. Kiinteistönhuoltaja tekee myös huoltoja ja pieniä korjauksia. Kiinteistönhoitaja vastaa liputuksesta, jätehuollon toimivuudesta sekä kulunvalvonnasta. Lisäksi tehtäviin kuuluu usein myös pihojen ja viheralueiden hoitaminen.

Kiinteistönhoitajat työskentelevät kiinteistönhuolto- ja isännöintiyrityksissä sekä kuntien, valtionlaitosten ja yksityisten yritysten ja yhteisöjen palveluksessa. Alan ammattilainen voi ryhtyä myös yksityisyrittäjäksi.

Koulutus toteutetaan jatkuvan oppimisen monimuotototeutuksena. Oppiminen tapahtuu pääosin työssäoppimispaikalla. Verkko-opetusta on tarpeen mukaan 1-4 kertaa kuukaudessa klo 16:30-19. Lähiopetusta oppilaitoksella on keskimäärin yksi päivä kuukaudessa. Ohjauskeskusteluja järjestetään tarpeen mukaan.

Opintojen kesto on 2-3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Koulutus soveltuu sinulle

 • Sinulla on työssäoppimispaikka hankittuna tai hankit sen pikimmiten opintojen alettua.
 • Sinulla on työvaltaisen koulutuksen edellyttämä itsenäinen ote opiskeluun.
 • Sinulla on opintojen alkaessa T- tai B-ajokortti sekä ajo-oikeus voimassa, koska sinulla täytyy olla valmius liikkua itsenäisesti työkohteiden välillä.
 • Verkko- ja etäopetuksesta johtuen opiskelijalla tulee olla verkkoyhteys ja Microsoft Teams-sovelluksen käyttömahdollisuus.
 • Olet suorittanut peruskoulun tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot.
 • Sinulla on alalle soveltuva terveys
 • Riittävä suomen kielen taito opiskeluun ja alalla työskentelyyn. Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso A2.1. Työnantajat edellyttävät hyvää suomen kielen taitoa.
 • Tarkemmat valintakriteerit löytyvät erilliseltä sivulta.

  Tärkeitä asioita alalla toimiessa

  • vastuullisuus ja huolellisuus
  • itsenäisyys ja omatoimisuus
  • tarkkuus ja täsmällisyys
  • tekniikan ymmärtäminen
  • halu oppia uutta

  Näin haet

  HAKU OPINTOPOLUSSA

  Hae koulutukseen Opintopolussa.

  Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

  Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.
  Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista.

  Oppisopimus

  Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

  Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan ennen ilmoittautumista. Yhteystiedot löydät Oppisopimuskoulutussivulta.

  Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:

  Ilmoittautumislomake oppisopimukseen
  Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimukseen

  Kysy lisää

  TreduNavi hakupalvelu
  (puhelin, pvm/mpm)
  PL 217 33101 Tampere


  Reteesti kiinteistöpalvelualan ammattilaiseksi. Ohita video