Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Koneautomaatioasentaja, AMK-polku

AMK-polku antaa sinulle mahdollisuuden hakea joustavasti TAMKin konetekniikan insinööriopintoihin ammatillisen perustutkinnon jälkeen. Osana kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoasi suoritat noin vuoden AMK-opintoja, jotka lyhentävät opiskeluaikaasi ammattikorkeakoulussa.

Yhteishaku

Hakuaika 20.02. - 19.03.2024

Hae koulutukseen Opintopolussa
Hakuaika
20.02. - 19.03.2024
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Suoritat kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon kolmessa vuodessa, tutkintonimikkeenä on koneautomaatioasentaja. Opintojen aikana suoritat noin 60 op ammattikorkeakoulun opintoja, jotka sisällytetään ammatilliseen perustutkintoon. AMK-opintojen toteuttamisesta vastaa Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK).

Koneautomaatioasentajat ovat automaatiolaitteiden moniosaajia. Koneautomaatioasentaja työskentelee teollisuuden ja kiinteistöjen automaatioon liittyvissä laiterakennus-, käyttöönotto-, valvonta- ja kunnossapitotehtävissä. Hän tuntee koneautomaation komponenttien ja laitteiden rakenteita ja toimintaa sekä robotiikkaa. Koneautomaatioasentaja osaa käyttää materiaaleja ja eri asennusmenetelmiä työn kannalta tarkoituksenmukaisesti ja turvallisesti. Sähkötekniikan tuntemus on tärkeä osa koneautomaatioasentajan ammattitaitoa ja hän osaa työssään soveltaa mekaniikkaa, hydrauliikkaa ja pneumatiikkaa.

Koneautomaatioasentaja toimii kokoonpano, huolto- ja kunnossapitotehtävissä. Työpaikkoja tarjoavat pääasiassa konepajat, metalliverstaat, telakat ja erilaiset teollisuuden yritykset. Koneautomaatioasentajan työympäristö voi löytyä myös korjaamoilta tai asiakkaan tiloista.

Tutustu kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon perusteisiin.

Tredun AMK-polussa valmistuttuasi koneautomaatioasentajaksi voit tulla valituksi konetekniikan tutkinto-ohjelman insinööriopintoihin TAMKiin. Opintosi ammattikorkeakoulussa jatkuvat joustavasti aiemmin suorittamiesi opintojen jälkeen. Tällöin insinööri (AMK) -tutkinnon opinnot ammattikorkeakoulussa kestävät noin 3 vuotta.

AMK-polku tuottaa hyvän pohjan työelämään. Sijoittumismahdollisuudet paranevat monipuolisen ja laajan koulutuksen ansiosta. Opinnot suoritetaan Tredun Hepolamminkadun sekä TAMK:n Kuntokadun toimipisteissä.

Koneautomaatioasentaja, AMK-polku opintoihin ei ole mahdollista yhdistää lukio-opintoja.

Koneautomaatioasentaja Julius Alanko kertoo videolla opinnoistaan Tredussa. Ohita video

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2024 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Koneautomaatioasentajan ammatissa tarvitaan koneiden ja materiaalien tuntemusta sekä huolellisuutta, laatutietoisuutta ja yhteistyötaitoja. Työn edellytyksenä on sähkö- ja automaatiotekniikan, elektroniikan, tietotekniikan ja englannin kielen osaaminen sekä automaatiojärjestelmien toimintakokonaisuuksien ymmärtäminen. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • havainnointi- ja hahmotuskyky
  • huolellisuus
  • kädentaidot
  • looginen päättelykyky
  • luovuus ja ongelmanratkaisutaito
  • matemaattiset taidot
  • piirustusten lukutaito
  • projektiosaaminen
  • itsenäinen työote

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2. – 19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.
HUOM! Haku Opintopolussa kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoon Vaajakadun hakukohteeseen. Opiskelu tapahtuu Hepolamminkadun toimipisteessä.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Mikko Kukkola

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere