Logistiikan perustutkinto

Kuorma-autonkuljettaja

Logistiikan perustutkinto antaa sinulle monipuolista osaamista kuljetusalan tehtäviin.

Hakuaika
Yhteishaku on päättynyt.
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Pirkkala Myötätuuli
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa opit kuljettamaan kuorma-autolla mm. elintarvikkeita kauppoihin, postia ja paketteja maakuntiin tai erilaisia maa-aineksia rakennustyömaille. Saat valmiuksia ennakoivaan ja taloudelliseen ajamiseen, opit lastausta ja asiakaspalvelua. Kuorma-autonkuljettajan työssä vastuullisuus on tärkeää. Kuljetettava tavara tulee saada asiakkaalle ehjänä oikeaan aikaan ja paikkaan.

Koulutus sisältää teoriaopetusta, henkilökohtaista ajo-opetusta, simulaattoriharjoittelua, itsenäistä opiskelua sekä työssäoppimista. Pirkkalan toimipisteen koulutalo sijaitsee osoitteessa Myötätuuli 71, mutta logistiikan opinnot toteutetaan logistiikan oppimisympäristössä, osoitteessa Jasperintie 340, 33960 Pirkkala.

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Logistiikan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat:
• Logistiikka-alan työympäristössä toimiminen, 15 osp
• Kuorma-autonkuljettajana työskentely, 35 osp
• Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp

Lisäksi suoritat valinnaisia sekä yhteisiä tutkinnon osia.

ePerusteet – Logistiikan perustutkinto 180 osp

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2024 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Katso tutkintoalakohtaiset ohjeet.

Kuorma- autonkuljettajan ammattitaitoon kuuluvat asiakaspalvelutaidot, taloudellinen ja ennakoiva ajotapa sekä ohjeiden ja säännösten hallinta. Kuorma-autonkuljettaja tarvitsee työssään itsenäistä otetta ja positiivista asennetta. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
• huolellisuus
• vastuullisuus
• paineensietokyky
• joustavuus
• yrittäjähenkisyys
• oikea asenne

Väyläopinnot

Voit suorittaa 30 op AMK-opintoja osana logistiikan ammatillista perustutkintoa. JAMK:in valtakunnallinen logistiikan korkeakoulupolku tarjoaa logistiikan opiskelijoille väylän jatko-opintoihin. Korkeakouluopinnot suoritetaan kokonaan etänä verkossa, ja ovat opiskelijalle maksuttomia.

Katso lisätietoja täältä tai kysy opinto-ohjaajaltasi.

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2.-19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Päivi Valkama

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere