Logistiikan perustutkinto

Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja on tavaraliikenteen ammattilainen. Yhdistelmäajoneuvokuljettajan työ edellyttää itsenäistä työskentelyotetta, vastuullisuutta, huolellisuutta ja täsmällisyyttä.

Yhteishaku 2023

Hakuaika 21.2.-21.3.2023

Hae koulutukseen
Hakuaika
21.02. - 21.03.2023
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Pirkkala Myötätuuli
Opinnot alkavat
03.08.2023
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja eli rekkakuski voi ajaa monenlaisia yhdistelmiä, mm. puoliperävaunu-, täysperävaunu- tai moduuliyhdistelmiä. Kuljetettavat tavarat ovat raaka-aineita teollisuudelle sekä valmistuotteita kauppoihin, asiakkaille ja teollisuudelle. Työssä korostuu vastuullisuus, jotta kuljetettava tavara saadaan asiakkaalle oikeaan aikaan vahingoittumattomana.

Koulutus sisältää teoriaopetusta, henkilökohtaista ajo-opetusta, simulaattoriharjoittelua, itsenäistä opiskelua sekä työssäoppimista. Pirkkalan toimipisteen koulutalo sijaitsee osoitteessa Myötätuuli 71, mutta logistiikan opinnot toteutetaan logistiikan oppimisympäristössä, osoitteessa Jasperintie 340, 33960 Pirkkala.

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Logistiikan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat:
• Logistiikka-alan työympäristössä toimiminen, 15 osp
• Yhdistelmäajoneuvonkuljettajana työskentely, 35 osp
• Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp

Lisäksi suoritat valinnaisia sekä yhteisiä tutkinnon osia.

ePerusteet – Logistiikan perustutkinto 180 osp

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2023 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Katso tutkintoalakohtaiset ohjeet.

Yhdistelmäajoneuvokuljettajan ammatti edellyttää itsenäistä työskentelyotetta, vastuullisuutta, huolellisuutta ja täsmällisyyttä. Työajat ovat usein epäsäännölliset. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
• asiakaspalvelu- ja yhteistyötaidot
• taloudellisuus
• turvallinen ajotapa

Väyläopinnot

Voit suorittaa 30 op AMK-opintoja osana logistiikan ammatillista perustutkintoa. JAMK:in valtakunnallinen logistiikan korkeakoulupolku tarjoaa logistiikan opiskelijoille väylän jatko-opintoihin. Korkeakouluopinnot suoritetaan kokonaan etänä verkossa, ja ovat opiskelijalle maksuttomia.

Katso lisätietoja täältä tai kysy opinto-ohjaajaltasi.

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 21.2. – 21.3.2023. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja
Päivi Valkama
TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere