Laboratorioalan perustutkinto

Laborantti

Laborantti tutkii ja kehittää monia arkipäivän tuotteita. Laboranttien työn ansiosta käytössäsi on esimerkiksi puhdasta vettä, ympäristöystävällisiä pesuaineita sekä turvallisia elintarvikkeita.

Hakuaika
Haku on päättynyt
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
03.08.2023
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Laborantti tutkii ja kehittää monia arkipäivän tuotteita. Hän tarkkailee tuotteiden, elintarvikkeiden ja ympäristön laatua, puhtautta ja turvallisuutta. Laborantti ottaa näytteitä esimerkiksi elintarvikkeista ja ympäristöstä. Hän valmistaa liuoksia, ottaa ja käsittelee näytteitä, tekee mittauksia ja laskee tuloksia. Laborantti voi myös tutkia ilman laatua, järviveden uimakelpoisuutta tai elintarvikkeiden sokeri- tai vitamiinipitoisuuksia. Laborantin työhön voi kuulua myös erilaisten teollisuuden raaka-aineiden ja tuotteiden kuten maalien ja muovien analysointi. Laboranttien työn ansiosta käytössä on puhdasta vettä, ympäristöystävällisiä pesuaineita sekä turvallisia elintarvikkeita.

Laborantin työpaikkana voi olla teollisuuden, tutkimuslaitosten ja korkeakoulujen valvonta-, tutkimus- ja kehityslaboratoriot. Laborantti voi työskennellä myös esimerkiksi kosmetiikkatuotteiden, lääkkeiden tai kumituotteiden kehittämistyössä sekä myös laboratorioalan laitteita ja tuotteita valmistavissa tai maahantuovissa yrityksissä markkinointi- ja myyntitehtävissä.

Koulutuksen suunniteltu kesto on 2 vuotta. Lähiopetuksen lisäksi opintoihin sisältyy itsenäistä opiskelua ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Tutustu laboratorioalan perustutkinnon perusteisiin.

Koulutus soveltuu sinulle

Pohjakoulutus aiemmin suoritettu lukio tai ammatillinen perustutkinto. Suomen kielen kielitaito vähintään B1.1

Laborantti tarvitsee työssään matemaattisia taitoja, kemian ja fysiikan osaamista, hyviä organisointitaitoja, huolellisuutta ja tarkkuutta. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • kielitaito
  • oma-aloitteisuus
  • pitkäjänteisyys
  • turvallisuus
  • vastuullisuus
  • tiimityötaidot

Näin haet

Haku on päättynyt.

Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Jos et osallistu kielikokeeseen, hakemuksesi peruuntuu. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja
Timo Salin
TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere