Elintarvikealan perustutkinto, leipomoalan osaamisala

Leipuri-kondiittori

Elintarviketyöntekijä helpottaa ihmisten arjen organisointia tekemällä hyvää ja maittavaa ruokaa. Opiskele itsellesi mielihyvää ja makunautintoja tuottava ammatti.

Hae koulutukseen

Hakuaika 15.04. - 05.06.2024

Hae koulutukseen Opintopolussa
Hakuaika
15.04. - 05.06.2024
Toteutustapa
Oppisopimus, Päiväopetus
Toimipiste
Kangasala Finnentie
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Leipuri-kondiittori valmistaa mm. erilaisia ruokaleipä-, kahvileipä- ja konditoriatuotteita sekä erikoistuotteita ja leipomoeineksiä. Leipuri-kondiittori käyttää koneita ja laitteita, seuraa ja säätää valmistusprosessia, pakkaa ja varastoi leipomotuotteita sekä huolehtii pesu- ja puhdistustoiminnoista.

Työpaikka voi löytyä leipomosta, konditoriasta, myymäläleipomosta, pitopalveluyrityksestä tai suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteestä esimerkiksi jälkiruokien ja jäätelöiden valmistuksesta. Työpaikkana voi olla myös erilaiset kahvilat sekä pienet makeisyritykset. Työpaikasta riippuen työ voi ajoittua aamuvarhaiseen.

Koulutus on kokoaikaista ja päivämuotoista lähiopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Opintojen kesto on 2-3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti.

Kysy myös mahdollisuudesta aloittaa elintarvikealan opinnot yksittäisten tutkinnon osien sisältöjen opiskelulla. Sinulla on mahdollisesti jo osaamista alalta tai lähialalta ja haluat päivittää tai syventää olemassaolevaa osaamistasi. Voit olla alalla uusi, kenties alan vaihtaja tai haluat suorittaa aiemmin kesken jääneet opintosi loppuun tai työskentelet elintarvikealalla kausiluonteisesti.

Koulutus soveltuu sinulle

 • Sinulla on lukio tai toinen ammatillinen perustutkinto suoritettuna.
 • Sinulla on alalle soveltuva terveys
 • Riittävä suomen kielen taito opiskeluun ja alalla työskentelyyn. Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso A2.1
 • Tarkemmat valintakriteerit löytyvät erilliseltä sivulta.

Tärkeitä asioita alalla toimiessa

 • kädentaidot
 • yhteistyötaidot
 • laatutietoisuus
 • ravitsemusosaaminen
 • hyvä kunto
 • taloudellisuus
 • asiakaspalvelutaidot

Näin haet

HAKU OPINTOPOLUSSA

Hae koulutukseen Opintopolussa.

Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.
Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan ennen ilmoittautumista. Yhteystiedot löydät Oppisopimuskoulutussivulta.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:

Ilmoittautumislomake oppisopimukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimukseen

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Eeva-Liisa Rimpivaara

Koulutustarkastaja

Osmo Tahvanainen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere