Logistiikan perustutkinto

Linja-autonkuljettaja

Joukkoliikenneammattilainen tekee vastuullista asiakaspalvelutyötä. Hän mahdollistaa ihmisten arjen sujumisen luotettavalla ja asiantuntevalla työotteella.

Yhteishaku 2024

Hakuaika 20.02. - 19.03.2024

Hae koulutukseen
Hakuaika
20.02. - 19.03.2024
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Linja-autonkuljettajan ammatissa yhdistyvät asiakaspalvelu ja kuljetustyö. Linja-autonkuljettaja kuljettaa asiakkaita esimerkiksi paikallisliikenteessä tai tilausmatkoilla. Tilausmatkoilla asiakaskunta ja työtehtävät vaihtelevat. Joukkoliikenteessä asiakkaita kuljetetaan kaupungeissa tai maaseudulla tiettyjä linjoja pitkin tarkkoja aikatauluja noudattaen.

Koulutus sisältää teoriaopetusta, henkilökohtaista ajo-opetusta, simulaattoriharjoittelua, itsenäistä opiskelua sekä työssäoppimista.

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Logistiikan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat:
• Logistiikka-alan työympäristössä toimiminen, 15 osp
• Linja-autonkuljettajana työskentely, 35 osp
• Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp

Lisäksi suoritat valinnaisia sekä yhteisiä tutkinnon osia.

ePerusteet – Logistiikan perustutkinto 180 osp

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2024 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Katso tutkintoalakohtaiset ohjeet.

Linja-autonkuljettaja toimii ihmisläheisessä palveluammatissa, jossa turvallisuudesta huolehtiminen ja asiakaspalvelutaidot ovat olennainen osa työtä. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
• vuorovaikutus- ja viestintätaidot
• turvallinen ajotapa
• taloudellisuus
• huolellisuus
• oma-aloitteisuus
• itsenäinen työote

Väyläopinnot

Voit suorittaa 30 op AMK-opintoja osana logistiikan ammatillista perustutkintoa. JAMK:in valtakunnallinen logistiikan korkeakoulupolku tarjoaa logistiikan opiskelijoille väylän jatko-opintoihin. Korkeakouluopinnot suoritetaan kokonaan etänä verkossa, ja ovat opiskelijalle maksuttomia.

Katso lisätietoja täältä tai kysy opinto-ohjaajaltasi.

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2.-19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Sari Soini

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere