Logistiikan perustutkinto

Palvelulogistiikkatyöntekijä

Palvelulogistiikkatyöntekijä lähettää, vastaanottaa ja varastoi tavaroita. Työtehtäviin kuuluu esimerkiksi varastokirjanpidon ylläpitoa ja kierrätyslogistiikasta huolehtiminen. Hän käyttää työssään varastojärjestelmiä ja -ohjelmia.

Hakuaika
Yhteishaku on päättynyt.
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Palvelulogistiikkatyöntekijän työhön kuuluu tavaran vastaanottoa, keräilyä ja lähettämistä sekä varastokirjanpitoa. Palvelulogistiikkatyöntekijät työskentelevät erilaisissa varastoissa ja terminaaleissa esimerkiksi tehtaissa, teollisuuslaitoksissa, huolintaliikkeissä, vähittäiskaupoissa, tukkuliikkeissä ja satamissa. Opinnoissa keskitytään myös tavaran käsittelyyn.

Koulutus sisältää teoriaopetusta, käytännön harjoittelua, simulaattoriharjoittelua, itsenäistä opiskelua sekä työssäoppimista.

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat:
• Logistiikka-alan työympäristössä toimiminen, 15 osp
• Tavaran vastaanotto ja säilyttäminen, 30 osp
• Tavaran keräily ja pakkaaminen, 30 osp
• Tavarankäsittelylaitteiden käyttö ja trukinkuljettajana työskentely, 25 osp

Lisäksi suoritat valinnaisia sekä yhteisiä tutkinnon osia.

ePerusteet – Logistiikan perustutkinto 180 osp

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2024 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Katso tutkintoalakohtaiset ohjeet.

Palvelulogistiikkatyöntekijältä vaaditaan tarkkuutta, tietoteknisiä taitoja ja hyvää fyysistä kuntoa. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
• asiakaspalveluosaaminen
• hyvät suulliset ja kirjalliset taidot
• huolellisuus
• taloudellisuus
• vastuullisuus

Väyläopinnot

Voit suorittaa 30 op AMK-opintoja osana logistiikan ammatillista perustutkintoa. JAMK:in valtakunnallinen logistiikan korkeakoulupolku tarjoaa logistiikan opiskelijoille väylän jatko-opintoihin. Korkeakouluopinnot suoritetaan kokonaan etänä verkossa, ja ovat opiskelijalle maksuttomia.

Katso lisätietoja täältä tai kysy opinto-ohjaajaltasi.

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2.-19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Sari Soini

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere