Logistiikan perustutkinto

Linja-autonkuljettaja

Joukkoliikenneammattilainen tekee vastuullista asiakaspalvelutyötä. Hän mahdollistaa ihmisten arjen sujumisen luotettavalla ja asiantuntevalla työotteella.

Hae nyt!

Hakuaika jatkuva ja joustava haku

Hae koulutukseen Opintopolussa
Hakuaika
jatkuva ja joustava haku
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
Aloitus joustavasti tai 20.8.2024
Hinta
Koulutus on maksuton. Opiskelija vastaa viranomais- ja korttimaksuista.

Mitä koulutus sisältää?

Aikuisille opiskelijoille suunnattu opiskelu on päätoimista. Koulutus on työssäoppimispainotteista ja sisältää lisäksi teoriaopetusta, henkilökohtaista ajo-opetusta, simulaattoriharjoittelua sekä itsenäistä opiskelua. Suuri osa oppimisesta tapahtuu työpaikoilla, oikeissa työympäristöissä ja -tehtävissä. Työelämään siirtyminen oppisopimuksella voi tapahtua nopealla polulla jo 2–4 kuukauden teoriajakson jälkeen. Myös tuettu polku rauhallisemmalla tahdilla on mahdollinen, sillä opinnot räätälöidään yksilöllisesti jokaiselle sopiviksi.

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Logistiikan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat:
Logistiikka-alan työympäristössä toimiminen, 15 osp
Linja-autonkuljettajana työskentely, 35 osp
Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp

Valinnaisia tutkinnon osia ovat esim.
Kaupunki- ja seutuliikenteen kuljettajana työskentely, 35 osp
Palveluliikenteen kuljettajana työskentely, 35 osp
Kaukoliikenteen kuljettajana työskentely, 35 osp
Erityisryhmien kanssa toimiminen, 5 osp
Linja-autorahtina kuljetettavan tavaran käsittely, 15 osp

Yhteiset tutkinnon osat 35 osp:
Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Lue lisää tutkinnon perusteista.

(Jos alla oleva video ei näy, hyväksy selaimesi evästeet, tai katso video Youtubesta.)

Tommi ja Sonja Pirkanmaan Tilausliikenteeltä kertovat linja-autonkuljettajan työstä. Ohita video

Koulutus soveltuu sinulle

Voit hakea koulutukseen, mikäli olet vähintään 21-vuotias ja sinulla on B-luokan ajo-oikeus, olet soveltuva kuljettajan ammattiin ja sinulla on alalle soveltuva terveys (ns. sora-lainsäädäntö) sekä suomen kielen taitosi on riittävä (B1).

Lue lisää sora-lainsäädännöstä.

Linja-autonkuljettajan ammattitaito

Linja-autonkuljettaja toimii ihmisläheisessä palveluammatissa, jossa turvallisuudesta huolehtiminen ja asiakaspalvelutaidot ovat olennainen osa työtä. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

• vuorovaikutus- ja viestintätaidot
• turvallinen ajotapa
• taloudellisuus
• huolellisuus
• oma-aloitteisuus
• itsenäinen työote

Näin haet

Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Opinto-ohjaajamme on yhteydessä sinuun sähköpostilla tai puhelimella kolmen viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Koulutukseen järjestetään haastattelu ja kuljettajakoulutukseen lisäksi myös ajonäyte. Jos et osallistu haastatteluun ja/tai ajonäytteeseen, et voi tulla valituksi koulutukseen. Opiskelijavalintapäätös tehdään, kun tarvittavat tiedot opiskelijavalinnan tekemiseen on käytettävissä.

Jos saat 0 pistettä pääsy- ja soveltuvuuskokeessa tutkintoon, jossa on erityisiä terveydentilavaatimuksia (ns. SORA-tutkinto), sinua ei voida valita koulutukseen. Logistiikan perustutkintoa koskevat SORA-säännökset.

Koulutukseen on jatkuva haku ja useita aloituksia vuoden aikana. Seuraava aloitus on 19.3.2024, mutta voit myös aloittaa joustavasti oman aikataulusi mukaan.

Kysy lisää

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere