Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Mediapalvelujen toteuttaja, audiovisuaalinen viestintä

Audiovisuaalisen viestinnän opinnot painottuvat tv-tuotantoon, videoon, valoon ja ääneen.

Hakuaika
Hakuaika on päättynyt
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Mediapolis
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Mediapalvelujen toteuttaja voi toimia mediatuotteiden suunnitteluun, valmistamiseen, tuottamiseen ja markkinointiin liittyvissä tehtävissä. Mediapalvelujen toteuttajalla on perustiedot ja osaaminen ammattimaisesta videokuvauksesta, valaisusta, editoinnista, äänittämisestä sekä tapahtumien ja konserttien valaisusta ja äänentoistosta. Koulutus antaa valmiudet toimia myös erilaisissa tuotantoassistentin tehtävissä.

Audiovisuaalisen alan osaajan ammattinimikkeitä voivat olla videokuvaaja, kameraoperaattori, editoija, valaisija, äänittäjä, tapahtumateknikko, kuvauspaikkajärjestäjä ja tuotantoassistentti. Työpaikkoja löytyy videotuotantoyhtiöistä, tv-yhtiöistä, elokuvatuotantoyhtiöistä, tapahtumatuotantoyrityksistä, teattereista, mainostoimistoista sekä yritysten viestintäosastoilta.

Mediapalvelujen toteuttaja työskentelee monipuolisissa tehtävissä liikkuvan kuvan parissa. Lisäksi teatterit, kulttuuri- ja tapahtumatuotannot työllistävät media-alan osaajia. Alalle ominaista on myös toimiminen yrittäjänä tai freelancerina.

Koulutuksen suunniteltu kesto on 2 vuotta. Lähiopetuksen lisäksi opintoihin sisältyy itsenäistä opiskelua ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutus tapahtuu pääsääntöisesti päiväaikaan, mutta asiakastöitä (kuvauksia yms.) voi välillä olla myös iltaisin- ja/tai viikonloppuisin.

Tutustu media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon perusteisiin.

Koulutus soveltuu sinulle

Pohjakoulutus aiemmin suoritettu lukio tai ammatillinen perustutkinto. Suomen kielen kielitaito vähintään B1.1

Audiovisuaalinen ala edellyttää sitoutumista, itseohjautuvuutta, oma-aloitteisuutta ja teknistä tietotaitoa. Mediapalvelujen toteuttaja tarvitsee työssään myös hyvää esiintymistaitoa, suullista, kirjallista ja kuvallista ilmaisutaitoa sekä ryhmätyötaitoja. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • visuaalinen hahmotuskyky
  • luovuus ja innovatiivisuus
  • yrittäjämäinen asenne
  • tietotekniset taidot
  • kielitaito
  • sopeutuminen muuttuviin työaikoihin ja –tehtäviin
  • halu uusien tekniikoiden oppimiseen
  • paineensietokyky

Näin haet koulutukseen

Hakuaika on päättynyt.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Marja Malminen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere