Liiketoiminnan perustutkinto, aikuiskoulutus

Merkonomi

Liiketoiminnan perustutkinnossa osoitat valmiutesi liiketoiminnan monipuolisena ammattilaisena ja kehität ammattitaitoasi myynnissä, asiakaspalvelussa, markkinoinnissa tai taloushallinnon alalla. Liiketoiminnan perustutkinto antaa laaja-alaisen ja vankan liiketaloudellisen perusosaamisen.

Hakuaika
22.07. - 18.08.2024
Kenelle
Peruskoulu, Lukio tai ammatillinen perustutkinto, Lukio tai ammatillinen tutkinto
Toteutustapa
Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Sammonkatu
Opinnot alkavat
10.09.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Aikuisille suunnattu työssäoppimispainotteinen Liiketoiminnan perustutkinto (180 osp) eli merkonomikoulutus antaa valmiudet moneen eri ammattiin. Tutkinnon suorittaneella onkin osaamista asiakaslähtöisestä liiketoiminnasta, viestinnästä ja vuorovaikutuksesta sekä talouden hallinnasta. Hän myös osaa toimia digitaalisessa ympäristössä ja verkostoitua ammatillisesti.

Merkonomilla on monipuolinen ammattitaito toimia liiketaloudellista osaamista vaativissa työtehtävissä niin yksityisen kuin julkisen sektorin toimialoilla. Merkonomit työskentelevät kaupan ja palvelualojen yrityksissä asiakaspalvelun ja myynnin sekä markkinointiviestinnän tehtävissä. Merkonomeja löytyy myös organisaatioiden taloushallinnosta tai toimiston työtehtävistä. Työpaikka voi löytyä myös tilitoimistosta tai rahoitus- ja vakuutusalan tehtävistä. Merkonomikoulutus tarjoaa myös valmiudet yrittäjyyteen.

Aikuisille suunnattu työssäoppimispainotteinen koulutus
(Sammonkadun toimipiste):

 • Koulutus on täysipäiväistä ja työelämäpainotteinen, 5 päivää viikossa ja se sisältää lähiopetusta sekä työssäoppimista.
 • Koulupäiviä on 1-2/viikko ja muut päivät opiskelijat ovat työssäoppimimispaikassa.
 • Opiskelijalla tulee olla liiketoiminnan tutkintoon soveltuva työssäoppimispaikka (kauppa, toimisto, tilitoimisto tms.) koko opintojen ajan.
 • Tutkintoon soveltuvan työssäoppimispaikan opiskelija hankkii itse viimeistään kuukauden kuluttua opintojen aloituksesta.
 • Opintoihin voi kuulua myös etä- ja verkko-opintoja.

Opiskelija voi suunnata opintonsa joko asiakaspalveluun, myyntiin ja markkinointiin tai taloushallinnon opintoihin. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Koulutusaika:
10.9.2024 – 29.5.2026

ePerusteet – Liiketoiminnan perustutkinto 180 osp

Uudet tutkinnon perusteet (OPH-4394-2023) tulevat voimaan 1.8.2024 ja korvaavat 1.8.2022 voimaan tulleet perusteet (OPH-5162-2021).
ePerusteet – Liiketoiminnan perustutkinto 1.8.2024 alkaen

Koulutus soveltuu sinulle, jos

 • Olet suorittanut oppivelvollisuuden (vähintään perusopetuksen oppimäärä tai vastaavat tiedot)
 • Suomen kielen kielitaito vähintään B1.1
 • Koulutus soveltuu myös, jos olet vaihtamassa alaa.
 • Työvaltainen toteutus soveltuu työelämää jo tunteville.
 • Haluat tulla täydentämään osaamistasi osatutkintojen avulla.
 • Sinulla on oma-aloitteista ja itsenäistä opiskelu- ja työotetta.

Näin haet

Haku koulutukseen:
22.7. – 18.8.2024
Hakujakson alkaessa hakulomake avautuu klo 12 ja hakujakson päättyessä hakulomake sulkeutuu klo 12.00.

Voit opintojen hakuvaiheessa valita taloushallinto tai myynti- ja markkinointi painotteisen toteutuksen.

Hae koulutukseen Opintopolussa. Haku alkaa 22.7.2024 klo 12.

Koulutukseen hakeneille koulutusinfo 22.8.2024 klo 15.00–16.00

Järjestämme kaikille koulutukseen hakeneille pakollisen koulutusinfon Sammonkadun toimipisteessä (Sammonkatu 45) 22.8.24 klo 15.00–16.00. Infossa käydään läpi keskeiset asiat koulutuksen toteutukseen ja valintaprosessiin liittyen. Huom! Info on pakollinen. Ellet osallistu infoon, hakusi liiketoiminnan perustutkinnon (aloitus 10.9.2024) koulutukseen raukeaa.

Lisätietoa infotilaisuudesta:
Sari Ahola
sari.p.ahola@tampere.fi
p. 040 7565048

Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Huom! kaikille koulutukseen hakeneille pakollinen koulutusinfotilaisuus Sammonkadun toimipisteessä (Sammonkatu 45) 22.8.2024 klo 15-16. Opiskelijavalinnat tehdään koulutusinfon jälkeen. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi. Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Liitä hakemukselle:

 • koulu- ja opiskelutodistukset
 • työtodistukset
 • kielitodistus suomen kielen taidosta, jos äidinkielesi ei ole suomi (tarvittaessa kutsutaan kielikokeeseen)

Ilman liitteitä tulleita hakemuksia ei voida käsitellä. Antamiasi tietoja käytetään opiskelijavalinnan perusteena, joten täytä lomake huolellisesti. Opinto-ohjaajamme on tarvittaessa sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla hakemuksen käsittelyn yhteydessä.

Oletko kiinnostunut liiketoiminnan perustutkinnosta? Mietitkö, kenelle koulutus sopii ja mitä se pitää sisällään? Pohditko, kuinka paljon omaa aikaa koulutukseen kannattaa varata ja kuinka järjestää raha-asiat opiskeluun liittyen. Alla oleva video kertoo tärkeimmät asiat liiketoiminnan perustutkinnon aloittamiseen liittyen:

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Heljä Tokas

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere

Olemme oppilaitoksena mukana Taloushallintoliiton työelämäyhteistyöverkostossa.