Liiketoiminnan perustutkinto

Merkonomi (kaksoistutkinto)

Liiketoiminnan perustutkinnossa osoitat valmiutesi liiketoiminnan monipuolisena ammattilaisena. Tutkinto antaa laaja-alaisen ja vankan liiketaloudellisen perusosaamisen. Santalahdentiellä opinnoissa suuntaudutaan asiakaspalvelu- ja myyntitehtäviin, yrittäjyyteen, tapahtumatuotantoon ja markkinointiviestintään. Liiketoiminnan perustutkinto on kaksoistutkinto, eli siihen yhdistetään aina lukio-opinnot.

Yhteishaku 2024

Yhteishaku 20.2.-19.3.2024

Hae yhteishaussa 20.2.-19.3.2024
Hakuaika
Yhteishaku on päättynyt.
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Liiketoiminnan perustutkinto (180 osp) antaa valmiudet moneen eri ammattiin, tutkintonimike on merkonomi. Merkonomilla on monipuolinen ammattitaito toimia liiketaloudellista osaamista vaativissa työtehtävissä niin yksityisen kuin julkisen sektorin toimialoilla. Merkonomilla on osaamista asiakaslähtöisestä liiketoiminnasta, viestinnästä ja vuorovaikutuksesta sekä talouden hallinnasta. Hän osaa myös toimia digitaalisessa ympäristössä ja verkostoitua ammatillisesti. Merkonomitutkinto on liike-elämän arvostama tutkinto ja kaupan alalla työllistymismahdollisuudet ovat erittäin hyvät.

Liiketoiminnan perustutkinnon kaksi pakollista tutkinnon osaa ovat Asiakaspalvelu ja Liiketoimintaympäristössä toimiminen. Tredun kaksoistutkinto-ohjelmassa opinnot suuntautuvat asiakaspalvelu- ja myyntitehtäviin, markkinointiviestintään, tapahtumatuotantoon ja yrittäjyyteen. Merkonomit työskentelevät kaupan ja palvelualojen yrityksissä asiakaspalvelun ja myynnin sekä markkinointiviestinnän tehtävissä. Opiskelu suunnitellaan opiskelijan oman osaamisen perusteella ja opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Koulutuksen kesto on 3 vuotta.

Kaksoistutkinto

Santalahdentien toimipisteessä liiketoiminnan perustutkinto on kaksoistutkinto, eli siihen yhdistetään aina lukio-opinnot, pelkkää liiketoiminnan perustutkintoa ei voi opiskella. Opintoihin kuuluu teoriaa, työpaikalla oppimista, tiimityötä, projekteja ja opiskelua erilaisissa digitaalisissa ympäristöissä.

Voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon (5 lukioainetta) kolmessa vuodessa. Lukio-opinnot suoritetaan aikuislukion opetussuunnitelman mukaisesti.
Edellytämme, että lukio-opinnot aloittavalla opiskelijalla on peruskoulun päättötodistuksessa vähintään arvosana 7 oppiaineista äidinkieli, englanti ja matematiikka sekä lukuaineiden keskiarvo vähintään 7,0.

Lue lisää kaksoistutkinnosta!

Tredu Santalahdentiellä liiketoiminnan perustutkinto on aina kaksoistutkinto!
-Kaksoistutkinnolla varmistat tiesi sekä jatko-opintoihin että suoraan töihin!

Opetustapa

  • lähiopetus
  • päiväopetus, saattaa sisältää iltaopetusta

ePerusteet – Liiketoiminnan perustutkinto 180 osp

Tutkinnon perusteet uudistuvat 1.8.2024 alkaen!

Koulutus soveltuu sinulle, jos

Merkonomi on asiakaslähtöinen liiketoimintaosaaja, jolla on hyvät viestintä- ja vuorovaikutustaidot sekä kielitaitoa.
Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • numerotarkkuus
  • oma-aloitteisuus
  • tietotekniset valmiudet
  • yrittäjämäinen asenne
  • tiimityötaidot
  • oman osaamisen kehittäminen
  • some- ja digiosaaminen

Pohjakoulutusvaatimus: vähintään perusopetuksen oppimäärä tai vastaavat tiedot.
Suomen kielen kielitaito vähintään B1.1.

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaku on tarkoitettu peruskoulun päättäville tai sen jo päättäneille hakijoille, jotka eivät ole perusopetuksen jälkeen suorittaneet ammatillista tutkintoa, lukion oppimäärää tai korkeakoulututkintoa.

Certificate of European Business Behaviour and Democracy (EBBD)

Tredussa on mahdollisuus saada EBBD -sertifikaatti (European Business Behaviour and Democracy) suoritettaessa englanninkielistä merkonomitutkintoa. Myös suomenkielisessä koulutuksessa olevat opiskelijat voivat suorittaa EBBD-sertifikaatin. Tällöin opiskelija valitsee opintoja englanninkielisestä merkonomitutkinnosta ja suorittaa työssäoppimisjakson ulkomailla. Sertifikaatti myönnetään ansioituneesta kansainvälisestä osaamisesta ja edellyttää mm. hyvää kielitaitoa sekä työskentelyä liiketalouden tehtävissä ulkomailla. Sertifikaatin suorittaminen on mahdollista myös useissa muissa Euroopan maissa, kuten Saksassa ja Hollannissa. Sertifikaatti lisää mahdollisuuksia kansainvälisillä työmarkkinoilla.

Lue lisää sertifikaatista: European Business Behaviour and Democracy.

Yhteyshenkilö Tredussa: liiketoiminnan lehtori Marika Malmström: marika.malmstrom@tampere.fi

Näin haet

Yhteishaku 2024 (20.2. – 19.3.2024)


Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2. – 19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla https://www.tredu.fi/hakijalle/yhteishaku/ tai Opintopolussa https://opintopolku.fi/konfo/fi/

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Merja Helin

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti tredu.haku@tampere.fi
puhelin 040 170 5649
sivurakennus
Sammonkatu 45
33540 Tampere
avoinna ma 9-15, ti 12-15, ke-pe 9-15