Tekstiili- ja muotialan perustutkinto

Mittatilausompelija

Onko sinulla luovuutta ja kädentaitoja? Haluasitko toimia vaatteiden valmistuksen ja muodin parissa? Tekstiili- ja muotiala voisi olla sinulle se oikea.

Yhteishaku 2024

Hakuaika 20.02. - 19.03.2024

Hae koulutukseen
Hakuaika
20.02. - 19.03.2024
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Sammonkatu
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa hankit osaamista yksilöllisten vaatteiden ja asusteiden suunnitteluun, kaavoittamiseen ja valmistamiseen. Opit tuntemaan vaatetusalan koneet ja laitteet, työmenetelmät, erilaiset materiaalit ja trendit. Opintojen ja työn painopiste on vaatteen valmistuksessa. Mittatilausompelija voi toimia myös muodin- ja pukeutumisen ammattilaisena, vaatteiden myyjänä ja pukeutumisneuvojana.

Opiskelu on kokopäiväistä lähiopiskelua oppilaitoksessa, 5 pv /viikko, aikavälillä klo 8-17. Opiskelussa käytetään ammattikoneita, joten läsnäolo oppilaitoksessa on välttämätön.

Tekstiili ja muotialan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Tutkintoon sisältyy kaksi kaikille pakollista tutkinnon osaa Tekstiili ja muotialan työympäristössä toimiminen (30 osaamispistettä) ja Tuotteistaminen ja osaamisesta viestiminen (10 osaamispistettä) sekä yksi tutkintonimikkeen määräävä pakollinen tutkinnon osa (45 osaamispistettä).

ePerusteet – Tekstiili- ja muotialan perustutkinto 180 osp

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2024 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Mittatilausompelijan työssä korostuvat luovuus, kädentaidot ja pitkäjänteinen työskentely. Tekstiili- ja muotialan ammattilainen on myös sujuva asiakaspalvelija. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
• visuaalisuus
• oma-aloitteisuus
• materiaalien tuntemus
• muodin ja tyylien tuntemus
• hahmottamiskyky
• vastuullisuus
• suunnitelmallisuus
• laatutietoisuus

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2.-19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Sirkka Lintula

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere