Tekstiili- ja muotialan perustutkinto

Ompelija

Onko sinulla luovuutta ja kädentaitoja? Haluasitko toimia vaatteiden valmistuksen ja muodin parissa? Tekstiili- ja muotiala voisi olla sinulle se oikea.

Hakuaika
Yhteishaku on päättynyt.
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Sammonkatu
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa hankit osaamista vaatteiden, asusteiden ja sisustustekstiilien kaavoittamiseen ja valmistamiseen sarjatuotannossa. Opit tuntemaan ja käyttämään monipuolisesti vaate- ja tekstiiliteollisuuden koneita ja laitteita.

Tutkinnon suoritettuasi voit työllistyä ompelijaksi ateljeihin, pienyrityksiin, teatterin puvustamoihin tai tekstiili- ja muotiteollisuuteen. Oman suuntautumisesi mukaan voit työllistyä myös asiakaspalvelu- ja myyntitehtäviin esimerkiksi vaate- ja kangasliikkeisiin. Voit toimia myös yrittäjänä.

Opiskelu on kokopäiväistä lähiopiskelua oppilaitoksessa, 5 pv /viikko, aikavälillä klo 8-17. Opiskelussa käytetään ammattikoneita, joten läsnäolo oppilaitoksessa on välttämätön.

Tekstiili ja muotialan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Tutkintoon sisältyy kaksi kaikille pakollista tutkinnon osaa Tekstiili ja muotialan työympäristössä toimiminen (30 osaamispistettä) ja Tuotteistaminen ja osaamisesta viestiminen (10 osaamispistettä) sekä yksi tutkintonimikkeen määräävä pakollinen tutkinnon osa (45 osaamispistettä).

ePerusteet – Tekstiili- ja muotialan perustutkinto 180 osp

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2024 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Ompelija on kiinnostunut vastuullisesta ja laadukkaasta tuotannollisesta työstä. Kädentaitojen, luovuuden, yrittäjähenkisyyden ja asiakaslähtöisyyden lisäksi myös teknisten taitojen hallinta alan työtehtävissä on tärkeää. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
• asiakaslähtöisyys
• suunnitelmallisuus
• vastuullisuus
• visuaalisuus
• laatutietoisuus
• pitkäjänteisyys
• kolmiulotteinen hahmotuskyky

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2-19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Sirkka Lintula

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere