Tekstiili- ja muotialan perustutkinto lukion tai ammatillisen (perus)tutkinnon suorittaneelle.

Mittatilausompelija

Onko sinulla luovuutta ja kädentaitoja? Haluatko toimia vaatteiden valmistuksen ja muodin parissa? Hae nyt tekstiili- ja muotialan perustutkintoon Treduun!

Hakuaika
19.02. - 10.04.2024
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Sammonkatu
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Koulutus on maksuton.

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa hankit osaamista yksilöllisten vaatteiden ja asusteiden suunnitteluun, kaavoittamiseen ja valmistamiseen. Opit tuntemaan vaatetusalan koneet ja laitteet, työmenetelmät, erilaiset materiaalit ja trendit. Opintojen ja työn painopiste on vaatteen valmistuksessa. Mittatilausompelija voi toimia myös muodin- ja pukeutumisen ammattilaisena, vaatteiden myyjänä ja pukeutumisneuvojana.

Tekstiili ja muotialan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Tutkintoon sisältyy kaksi kaikille pakollista tutkinnon osaa Tekstiili ja muotialan työympäristössä toimiminen (30 osaamispistettä) ja Tuotteistaminen ja osaamisesta viestiminen (10 osaamispistettä) sekä yksi tutkintonimikkeen määräävä pakollinen tutkinnon osa (45 osaamispistettä).

ePerusteet – Tekstiili- ja muotialan perustutkinto 180 osp

Mittatilausompelijan työssä korostuvat luovuus, kädentaidot ja pitkäjänteinen työskentely. Tekstiili- ja muotialan ammattilainen on myös sujuva asiakaspalvelija. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • visuaalisuus
  • oma-aloitteisuus
  • materiaalien tuntemus
  • muodin ja tyylien tuntemus
  • hahmottamiskyky
  • vastuullisuus
  • suunnitelmallisuus
  • laatutietoisuus

Opiskelu on kokopäiväistä lähiopiskelua oppilaitoksessa, 5 pv /viikko, aikavälillä klo 8-17. Opiskelussa käytetään ammattikoneita, joten läsnäolo oppilaitoksessa on välttämätön. Lähiopetuksen lisäksi suoritat oppimistehtävän.

Koulutus soveltuu sinulle

Kun olet suorittanut toisen ammatillisen perustutkinnon tai sinulla on lukion päättötodistus. Lisäksi edellytyksenä on riittävä suomen kielen taito opiskeluun ja alan työhön A2.2.

Koulutukseen valinta tapahtuu hakemuksen ja haastattelun perusteella.

Näin haet

Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Jäikö tutkintosi kesken

Jäikö tutkintosi kesken tai haluatko siirtyä Treduun jatkamaan toisessa oppilaitoksessa aloittamaasi Tekstiili- ja muotialan perustutkintoa. Ota yhteyttä opinto-ohjaaja Sirkka Lintulaan, puh. 0417304299, sähköposti sirkka.lintula@tampere.fi. Katso myös lisätietoja täältä.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan.

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimukseen


Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimukseen

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Sirkka Lintula

Koulutustarkastaja

Osmo Tahvanainen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere