Tutkinnon osia logistiikan perustutkinnosta

Oma polku kuljetusalalle

Oletko kiinnostunut kuljetusalan monipuolisista työmahdollisuuksista? Jäivätkö aikaisemmat logistiikan opintosi kesken? Vai haluatko laajentaa osaamistasi? Tai kenties etsit omaa ammattiasi ja haluat tutustua kuljetusalaan. Oma polku kuljetusalalle -koulutus tarjoaa erilaisia polkuja erilaisiin tilanteisiin.

Hae nyt!

Hakuaika jatkuva ja joustava haku

Hae koulutukseen
Hakuaika
jatkuva ja joustava haku
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
Aloitus joustavasti tai 9.5.2023
Hinta
Koulutus on maksuton. Opiskelija vastaa kortti- ja viranomaismaksuista.

Mitä koulutus sisältää?

Aikuisille suunnattu koulutus on päätoimista, työvaltaista opiskelua. Koulutus sisältää teoriaopetusta, simulaattoriharjoittelua, itsenäistä opiskelua sekä työssäoppimista. Koulutus voi sisältää myös henkilökohtaista ajo-opetusta, mikäli se sisältyy omaan henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan (HOKS). Suuri osa oppimisesta tapahtuu työpaikoilla, oikeissa työympäristöissä ja -tehtävissä. Koulutusaika on henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti enimmillään noin 10 kk.

Opintojen laajuus määräytyy (HOKS) mukaan. Koulutuksessa suoritat tutkinnon osan/osia logistiikan perustutkinnosta.

Pakollinen tutkinnon osa
Logistiikka-alan työympäristössä toimiminen (15 osp) sisältää mm. työturvallisuuskorttikoulutuksen, ensiapukoulutuksen sekä työelämätietoutta ja asiakaspalvelua.

Valinnaisia tutkinnon osia esim.
Tavarankäsittelylaitteiden käyttö ja trukinkuljettajana työskentely, 25 osp
Pienrahdin käsittely, 5 osp
Pikarahdinkuljettajana työskentely, 5 osp

Koulutus soveltuu sinulle

Voit hakea aikuiskoulutukseen, mikäli olet vähintään 21-vuotias, sinulla on B-luokan ajo-oikeus, olet soveltuva kuljettajan ammattiin ja sinulla on alalle soveltuva terveys (ns. sora-lainsäädäntö) sekä suomen kielen taitosi on riittävä (B1).

Lue lisää sora-lainsäädännöstä.

Kuljettajan ammattitaito

Kuljetusalalla ammattitaitoon kuuluvat asiakaspalvelutaidot, taloudellinen ja ennakoiva ajotapa sekä ohjeiden ja säännösten hallinta. Kuljetusalan työssä tarvitaan itsenäistä otetta ja positiivista asennetta. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • vastuullisuus
  • huolellisuus
  • paineensietokyky
  • joustavuus

Kuljetusalan työpaikkoja ovat esimerkiksi erilaiset kuljetusyritykset, joukkoliikenneyritykset, satamalaitos, tukku- ja vähittäiskauppa, Posti tai Tulli.

Näin haet

Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Opinto-ohjaajamme on yhteydessä sinuun sähköpostilla tai puhelimella kolmen viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Koulutukseen järjestetään haastattelu ja ajonäyte. Jos et osallistu haastatteluun ja ajonäytteeseen, et voi tulla valituksi koulutukseen. Opiskelijavalintapäätös tehdään, kun tarvittavat tiedot opiskelijavalinnan tekemiseen on käytettävissä.

Jos saat 0 pistettä pääsy- ja soveltuvuuskokeessa tutkintoon, jossa on erityisiä terveydentilavaatimuksia (ns. SORA-tutkinto), sinua ei voida valita koulutukseen. Logistiikan perustutkintoa koskevat SORA-säännökset.

Koulutukseen on jatkuva haku ja useita aloituksia vuoden aikana. Seuraavat aloitukset ovat 9.5.2023 ja 5.9.2023, mutta voit myös aloittaa joustavasti oman aikataulusi mukaan.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja
Mia Gerdt
Tuntiopettaja
Jaana Helanterä
TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere