Rakennusalan perustutkinto, talonrakennuksen osaamisala

Pikakaista talonrakentajaksi

Kiinnostaako sinua rakennusalan monipuolinen ja vaihteleva työ, jossa näet konkreettisesti oman työsi jäljen? Suorita nyt talonrakentajan tutkinto pikakaistaa pitkin!

Hae koulutukseen

Hakuaika 15.04. - 05.06.2024

Hae koulutukseen Opintopolussa
Hakuaika
15.04. - 05.06.2024
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Monimuoto, Oppisopimus, Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
02.09.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Rakennusalalla rakennetaan uusia ja korjataan vanhoja rakennuksia. Talonrakentajan työkenttä on laaja ja hänen taitojaan tarvitaan perustuksien betonoinnista ja runkovaiheen kirvestöistä aina sisävalmistusvaiheen töihin kuten laatoitus ja parketin asennus. Talonrakentaja käyttää työssään rakennustyömaan perustyövälineitä, oikeita työtapoja ja materiaaleja.

Talonrakentaja voi työskennellä työntekijänä tai urakoitsijana rakennusliikkeissä. Työpaikkoja tarjoavat myös omakoti- ja mökkirakentajat, maatilat, kunnat, rautakaupat sekä elementti- ja rakennusaineteollisuus.

Koulutus toteutetaan päivä-/monimuotokoulutuksena. Koulutus muodostuu pääosin oppilaitoksen työkohteiden tai yrityksen työkohteiden työtehtävissä tapahtuvasta ammatillisesta oppimisesta. Koulutuksen aikana suoritetaan tarvittaessa mm. työturvallisuus- ja tulityökortit.

Koulutus soveltuu sinulle

  • Viihdyt itsenäisessä kädentaitoja vaativassa työssä.
  • Sinulla saattaa olla myös ammatillista osaamista hankittuna tai opintosi ovat ehkä aiemmin keskeytyneet.
  • Olet yhteistyökykyinen ja sinua kiinnostaa työ rakennustyömaalla sekä sisä- että ulkotöissä. Tekniset taidot ovat eduksi.
  • Sinulla on lukio tai toinen ammatillinen perustutkinto suoritettuna.
  • Sinulla on alalle soveltuva terveys.
  • Riittävä suomen kielen taito opiskeluun ja alalla työskentelyyn. Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso A2.1
  • Tarkemmat valintakriteerit löytyvät erilliseltä sivulta.

Näin haet

HAKU OPINTOPOLUSSA

Hae koulutukseen Opintopolussa.

Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.
Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista.

Päiväopetukseen tulevien läsnäolo heti koulutuksen alusta on välttämätön perehdytyksen vuoksi. Mikäli et pysty aloittamaan opintojasi koulutuksen aloituspäivänä, opintojesi aloitus siirtyy seuraavaan mahdolliseen perehdytysjaksoon.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan ennen ilmoittautumista. Yhteystiedot löydät Oppisopimuskoulutussivulta.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää!

Opinto-ohjaaja

Anna-Maija Lamminpohja

Koulutustarkastaja

Osmo Tahvanainen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere


Kokemuksia Tredusta: Riina Rajaoja opiskelee talonrakentajaksi. Ohita video