Pintakäsittelyalan perustutkinto

Pintakäsittelijä

Teollisen pintakäsittelijän ammattitaito painottuu monipuoliseen pintakäsittelymenetelmien hallintaan. Hän taitaa maalauksen, ruiskumaalauksen, korroosionestokäsittelyn, jauhemaalauksen sekä ajoneuvomaalauksen.

Hae nyt elokuussa 2024 alkavaan koulutukseen!

Hakuaika 15.04. - 05.06.2024

Hakulinkki Opintopolku.fi
Hakuaika
15.04. - 05.06.2024
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
Aloitus 5.8.2024, kesto 2 vuotta

Mitä koulutus sisältää?

Teollisen pintakäsittelijän opinnoissa hankit osaamista eri teollisuusalojen tuotteiden ja materiaalien pinnoittamisesta. Näitä tuotteita ja materiaaleja ovat esimerkiksi teräsrakenteet, muovit, puutuotteet, ajoneuvojen osat ja metallituotteet yms. Kiinnostuksen pohjalta voit suunnata opintoja ruisku- ja jauhemaalaukseen. Lisäksi opit maalaamaan ja tekemään materiaalien korjauksia ja teippauksia.

Teollisena pintakäsittelijänä työskentelet teollisuudessa tai maalaamoissa pintakäsittelyn monipuolisissa tehtävissä. Pintakäsittelijän työpaikan voit löytää myös metallialan yrityksistä, metallituote- tai automaalaamoista. Pintakäsittelijänä voit toimia myös itsenäisenä yrittäjänä tai alan myynti, markkinointi- ja asiakaspalvelutehtävissä.

Teollisen pintakäsittelijän esitteluvideo Ohita video

Koulutus soveltuu sinulle

Pintakäsittelyalan töissä tarvitset käsityö- ja hienomotoriikkataitoja. Pintakäsittelijänä vastaat tuotteen tai osan viimeisestä silauksesta, joten työskentely vaatii pitkäjänteisyyttä ja huolellisuutta. Vaikka teollista pintakäsittelyä tehdään käsityönä, työtehtäviin saattaa sisältyä myös tietotekniikan avulla tapahtuvaa automaattisten laitteistojen ohjausta ja valvontaa. Hyvä fyysinen kunto on eduksi, sillä voit joutua tekemään työtä hankalissa ja väsyttävissä asennoissa. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • asiakaspalvelu ja sisäinen yrittäjyys
  • hyvä terveys
  • itsenäisyys ja omatoimisuus
  • tarkkuus ja tunnollisuus
  • tekniikan ymmärtäminen
  • työaikojen täsmällinen noudattaminen

Näin haet

Haku on avoinna 15.4.-5.6.2024, opintojen aloitus 5.8.2024.

Hakulinkki Opintopolku.fi

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot pintakäsittelyalan perustutkinnosta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Yhteystiedot löydät Kysy lisää!-kohdasta.

Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Maalari

Kysy lisää!

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere

Opinto-ohjaaja

Arja-Leena Raikunen

Tuntiopettaja

Hannu Waltzer