Puuteollisuuden perustutkinto

Puuseppä, iltakoulutus

Puuseppänä suunnittelet ja valmistat ekologia ja laadukkaita huonekaluja.

Haku avoinna elokuussa 2024 alkavaan koulutukseen!

Hakuaika 10.06. - 17.07.2024

Haku puuseppä, iltakoulutus
Hakuaika
10.06. - 17.07.2024
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Iltaopetus, Monimuoto
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
5.8.2024, kesto 2 vuotta

Mitä koulutus sisältää?

Puusepän opinnoissa opit tuntemaan puulajit, niiden erityispiirteet sekä käyttökohteisiin parhaiten soveltuvat materiaalit, rakenteet ja liitokset. Opintojen aikana hankit osaamista piirustusten mukaisten huonekalujen ja käyttöesineiden valmistamisesta. Erilaiset puualan perustyökalut tulevat tutuiksi opinnoissa ja hyödynnät muun muassa CNC-tekniikkaa puutuotteiden valmistuksessa. Puusepän opintoja voit suunnata myös työmailla tapahtuviin asennustehtäviin (kalusteiden, ovien, ikkunoiden) sekä kalusteiden ja esineiden suunnitteluun. Suunnittelussa käytät apuna esimerkiksi AutoCAD-ohjelmistoa ja 3D-mallinnustyökaluja.

Ammattitaitoisena puuseppänä voit työllistyä monipuolisesti erilaisiin kädentaitoa ja puualan osaamista vaativiin tehtäviin. Puuseppänä voit työskennellä puusepänliikkeessä, huonekalu-, kaluste- ja rakennusteollisuudessa, keittiökaluste- ja huonekaluliikkeissä, museoissa ja teattereissa, rakennustyömailla sekä toimia yrittäjänä. Lisäksi voit toimia myös myyntitehtävissä puutavara-, kaluste- ja huonekaluliikkeissä.

Opinnot tapahtuvat iltaisin maanantai-torstai klo 17.00-20.45.

Koulutus soveltuu sinulle

Puusepän ammatissa tarvitset kädentaitoja, tyylitajua ja luovuutta. Lisäksi työssä edellytetään huolellisuutta, pitkäjänteisyyttä sekä asiakaspalveluhenkeä. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • itsenäisyys
  • oma-aloitteisuus
  • työpiirustusten lukutaito

Näin haet

Hakuaika on 10.6.-17.7.2024, opintojen aloitus on 5.8.2024.

Hakulinkki Opintopolku.fi

Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Puuseppä, päiväkoulutus

Teollisuuspuurakentaja

Rakennuspuuseppä, osatutkinto

Artesaanipuuseppä

Talonrakentaja

Kysy lisää!

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere

Opinto-ohjaaja

Anna-Maija Lamminpohja