Puuteollisuuden perustutkinto

Teollisuuspuurakentaja

Teollisuuspuurakentajan opinnot antavat sinulle vankan osaamisen puualan moniosaajaksi.

Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Iltaopetus, Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu

Mitä koulutus sisältää?

Teollisuuspuurakentajan koulutuksessa opit tuntemaan puuteollisuuden materiaalit, niiden ominaisuudet ja käyttäytymisen puurakenteiden valmistuksessa. Koulutuksen aikana hankit osaamista valmistaa piirustusten ja ohjeiden mukaan erilaisia puurakenteita esim. CLT-, hirsi- ja muita massiivipuurakenteita sekä puurakenteisia elementtejä ja muita jatkojalosteita. Rakennuspuusepän osaamista voit hankkia suuntaamalla opinnot sisustuspuusepän, ovien ja ikkunoiden sekä kalusteiden asentamiseen liittyviin opintoihin.

Teollisuuspuurakentajana työllistyt monipuolisesti erilaisiin kädentaitoa ja puualan osaamista vaativiin tehtäviin. Työpaikan voit löytää rakennustyömailta, puusepänliikkeestä, huonekalu-, kaluste- ja rakennusteollisuudesta, keittiökaluste- ja huonekaluliikkeistä, museoista ja teattereista. Yrittäjänä työskentely on myös mahdollista. Teollisuuspuurakentaja voit toimia myös myyntitehtävissä puutavara-, kaluste- ja huonekaluliikkeissä.

Koulutus soveltuu sinulle

Teollisuuspuurakentajalla tulee olla kädentaitoja, ongelmanratkaisukykyä ja tinkimättömyyttä oman työn jäljestä. Teollisuuspuurakentajan työssä edellytetään myös huolellisuutta, pitkäjänteisyyttä sekä harkintaa. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • itsenäisyys
  • oma-aloitteisuus
  • työpiirustusten lukutaito
  • asiakaspalveluhenkisyyttä

Näin haet

Seuraavan haun ajankohta ei ole tiedossa.

Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Puuseppä, päiväkoulutus

Puuseppä, iltakoulutus

Rakennuspuuseppä (osatutkinto)

Talonrakentaja

Artesaanipuuseppä

Kysy lisää!

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere

Opinto-ohjaaja

Anna-Maija Lamminpohja